Tegnér & Son Torr glögg är årets överraskning på Systembolaget

Av den 15 oktober, 2019

Den 1 november släpper Galatea som vanligt under varumärket Tegnér & Son årets glögg på Systembolaget. 2019 års glögg är precis så traditionell i kryddningen som man kan förvänta sig av den mest svenska drycken av alla, men den är torr. Revolutionerande torr. Faktum är att den innehåller mindre än en tredjedel så mycket socker som majoriteten av glöggarna som säljs i Sverige. Inte ens skidåkarnas favoritvariant Gluhwein innehåller mindre socker än Tegnér & Son Torr Glögg.

-Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, säger Jens Henricson Brand manager hos Galatea. Det känns som det här är glöggen som kunderna har frågat efter i alla år, fortsätter Jens.

Tegnér & Son Torr Glögg är en ekologisk vinglögg som är gjord på ett vin av hög kvalitet av den spanska druvan tempranillo. Glöggen är gjord utan tillsatser och innehåller endast vin, kryddor och socker. Genast känner man igen de klassiska smakerna av kardemumma, kanel, kryddnejlika och pomerans i glöggen, men tack vare den mindre mängden socker kommer även vinets egen fräschör och stramt fruktiga toner av körsbär, mullbär och örter till tals.

–Vår tanke har varit att skapa en glögg med alla de traditionella smakerna som påminner oss svenskar om jul, men med en unik friskhet tack vare att vi använder så lite socker, säger glöggmästaren Sören Sörensen själv.

Tegnér & Son Torr Glögg lanseras den 1 november på både hel- och halvflaska (75cl/37,5cl) med artikelnummer 91189. Den kommer att kosta 85/55 kronor och innehåller 12 procent alkohol.

Galatea är kända sedan tidigare hos glöggande julfirare med Tegnér & Son Ekologisk Starkvinsglögg Wilckens Fat (89kr/14,5 procent alkohol) som är gjort på ett rustikt, fylligt italienskt rödvin med alla de klassiska julkryddorna. Tegnér & Son Ekologisk Vinglögg Esaias Recept (79kr/12 procent alkohol) med smaker av mörka körsbär, kryddnejlika och kanel. För den som föredrar alkoholfri glögg finns också Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg (34kr/0,5 procent alkohol) som du kan köpa i dagligvaruhandeln och som är gjort på druvorna sangiovese och montepulciano där de traditionella julsmakerna får sällskap av en frisk citrus och skogsbär.

Dryck | Tegnér & Son Torr glögg är årets överraskning på Systembolaget
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login