Teeling Sommelier Edition – unik whiskey lagrad på vinfat från franska Margaux

Av den 13 augusti, 2020

Teeling Margaux Wine Cask Sommelier Selection är ett whiskeysläpp där en sommelier valt ut vinfat från den franska byn Margaux i Bordeauxregionen vilka använts vid lagringen. Whiskeyn är en exklusiv blend med 2 delar av Teelings bästa grainwhiskey samt 1 del maltwhiskey.

Initialt är whiskeyn lagrad minst 6 år på bourbonfat varpå den slutlagrats i 24 månader på de exklusiva fat som tidigare lagrat ett rött premier cru Margauxvin. Whiskeyn har därmed fått en häftig färg som går åt det röda hållet och en riktigt spännande smak signerat Margauxvinet.

Denna exklusiva Irländare släpps på Systembolaget den 18 augusti i en utgåva om totalt 1200 flaskor. Teeling Margaux Wine Cask kostar 499 kr på bolagshyllan. Nr 11275.

Naturligtvis är whiskeyn inte kylfiltrerad eller på något annat vis uppfärgad med sockerkulör, precis som all whiskey från Teeling Whisky– The Spirit of Dublin.

Fakta om Teeling Irish Whiskey Distillery:
The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest omtalade destilleri just nu. Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Här har man byggt upp ett nytt craft destilleri från grunden med målet att skapa fantastisk whiskey och att återuppliva arvet från tiden då Irländsk whiskey var som bäst. The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.

2020 firar Teeling Whiskey 5-års jubileum för sitt nya Dublinbaserade destilleri.

Dryck | Teeling Sommelier Edition – unik whiskey lagrad på vinfat från franska Margaux
Örebroguiden

Källa: TOMP Beer, Wine & Spirits

You must be logged in to post a comment Login