TEAM SPORTIAS fokus framåt – It´s better outside

Av den 22 mars, 2018

”It’s better outside”. Så formuleras Team Sportias nya position, den franchisebaserade kedjan fokuserar från och med våren 2018 på träning utomhus.

”Att träna är bra, att träna utomhus är bättre” blir ett grundbudskap. Forskning visar att vistelse utomhus ger bättre nattsömn, lägre stressnivåer och starkare immunförsvar. Och i dagens stressade samhälle är träning viktigt för allt fler.

Vår position stämmer bra med vilka vi är, säger Team Sportias VD Lars Palmgren. Vi är sportnördar som vill ge kunden bättre träning genom att vara aktiva utomhus. Det gäller var du än är i livet. Tanken med konceptet, som har tagits fram tillsammans med reklambyrån Falck & Co, är att naturen inte har några begränsningar. Den finns där för alla, året om.

Under det senaste året har det skett ett intensivt arbete för att stärka kundlöftet och varumärket, Team Sportias inriktning går också bra ihop med sponsringen av En Svensk Klassiker.

Team Sportia vill med sin förtydligade position naturligtvis stärka sitt varumärke, men man vill också inspirera till att få så många som möjligt att komma ut i friska luften och må bättre.

– Det känns bra att vi gör vårt för folkhälsan, som stor aktör har vi ett samhällsansvar, poängterar Lars Palmgren.

Samtidigt med positionsförändringen inleder Team Sportia ett fördjupat samarbete med ett antal starka, noga utvalda, leverantörer/varumärken. Tanken är att långsiktiga samarbeten ska ge starkare erbjudanden till konsument.

– Lokal anpassning kommer att fortsätta vara viktigt för oss och vi ser en stor styrka i våra fysiska butiker som vi vill satsa på framåt, där har vi ett stort värde i vår kunskap och förmåga till personlig service, säger Lars Palmgren.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login