Tarequito & Lani Mo till Ritz Nightclub

Av den 18 september, 2018

Tarequito är en av de största artisterna inom reaggaeton, Lani Mo är den före detta fotbollstalangen som sadlade om och är nu en av Sveriges största artister i sin genre. Tarequito och Lani Mo kommer till Ritz Nightclub fredag 21 september.

Det är inte bara Tarequito och Lani Mo som kommer att vara på plats under kvällen, även succéprogrammet Ex on the Beach kommer att vara på Ritz Nightclub i form av ett casting team samt ett gäng gamla deltagare. Ex on the Beach söker nu nya heta singlar till en ny säsong av programmet.


Biografi – Tarequito
Tarequito en av de största svenska artisterna inom sin genre, reaggaeton. Han släpper både nya singlar och spelar flitigt på Sveriges största nattklubbar, generar miljontals views på YouTube och får hundratusentals spelningar på Spotify.  

När Tarequito spelar live levererar han en unik svensk-karibisk vibe, bland annat tjejernas favorit – Tarequitos hittolkning av “Despacito”. Samt hans egna största låtar “Aventura” och “Du Gör Mig Loco” m.m.

Biografi – Lani Mo
Lani Mo, eller Taulant Morina som han egentligen heter, föddes som yngst av sex syskon i Motala 1992 men flyttade tidigt till Bergsjön i Göteborg. Familjen hade flytt från Kosovo 1991 och reste 1999 tillbaka till Kosovo för att hälsa på familjen. Men i hemlandet hade saker förändrats, städer låg i aska, fattigdom, kriminalitet och korruption hade brett ut sig. Den 6-åriga Lani fick där veta att flera släktingar blivit dödade i kriget.

All turbulens gjorde att Lani växte upp fort och han blev fast besluten att säkra en framtid åt sin familj. Detta skulle ske genom fotbollen, Lani hade tidiga drömmar om en proffskarriär precis som många andra i hans ålder. Men Lani hade inte bara drivet utan även talangen. Som 14-åring spelade han i ungdomslaget Qviding som hade sitt A­Lag i superettan. Han blev sedan värvad till SG97 och där pratades det proffskontrakt i Porto eller Basel redan när han var 16. Men det visade sig att kontraktet med Basel redan var påskrivet och att agenten hade lämnat landet med pengar och kontrakt efter att ha fått påskrivningsbonusen.

Med det raserade Lanis drömmar och ambitioner och han drogs in i en allt mer negativ spiral. Vändpunkten blev när han träffade Alibi från Medina som då jobbade i en studio i en fritidsgård i Bergsjön. De klickade direkt och Alibi hjälpte Lani att spela in sitt första mixtape, Projektet. När mottagandet på Youtube och Spotify blev riktigt bra så blev det startskottet på en ny dröm och vision, som artist. Lani började göra mer musik, släppa singlar och samarbeta med etablerade artister som Kartellen och Stor.

Allt hårt arbete lönade sig och Lani Mo signades av Universal Music i samarbete med labeln Stadsbild, som drivs av producenten Matte Caliste (Näääk, Fjärde Världen, Fattaru, Ison & Fille) och han har idag omkring 200 000 lyssnare i månaden på Spotify.

Våren 2016 släppte Lani sin debut EP ”T(r)aktkänsla”, en EP som spelats över 15 miljoner gånger på Spotify och genererat inte mindre än 3 guldsinglar. Sedan dess har Lani Mo varit med i TV4’s ”Lyckliga Gatan” där han tolkade Richard Herrey, medverkat i Dramatenpjäsen ”Den e vi” när den spelades på Stora Teatern i Göteborg, släppt ytterligare en guldsingel och även intagit Lisebergs stora scen inför en fullsatt publik under sommaren 2017.

Tarequito och Lani Mo kommer till Ritz Nightclub fredag 21 september, under kvällen kommer det även att ske en casting till Ex on the Beach.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Ritz Nightclub
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login