Tareq Taylor först i världen med cirkulär stekpanna

Av den 15 november, 2020

ONEPan är världens första cirkulära stekpanna. Nu finns den på marknaden och fördelarna är många.

  • En högpresterande stekpanna med bättre resultat i matlagningen.
  • Snabbare tillagning och därmed minskad energiåtgång.
  • Återvunnet material och en win-win ekonomi.
  • Svensk tillverkning och inte minst ett unikt retursystem.
  • Miljö, ekonomi och gastronomi i en hållbar förening.

– När däcken på bilen är slitna byter vi däcken, inte bilen, säger Tareq Taylor. Den stunden stekpannan börjar bli sliten returnerar kunden den till Kitchenware by Tareq Taylor och får en annan, likadan nymålad stekpanna i retur till en lägre kostnad. 

I vår cirkulära modell genomgår den slitna stekpannan en unik process som återställer den i nyskick för att få ett nytt liv i ett annat kök.

– Det betyder att livslängden blir avsevärt mycket längre för själva stekpannan eftersom det är ytan som fräschas upp, förklarar han.

Istället för att använda nya resurser, producera produkter, använda och sedan kasta dem efter användning, förblir produkter och material använda så länge som möjligt innan de omvandlas till nya produkter. Resultatet blir att avfallsberget minskar, liksom skadliga effekter på miljön.

ONEPan är tillverkad av återvunnen aluminium och rostfritt stål, helt utan hälsofarliga ämnen.

Ytbeläggningen är en högteknologisk keramisk beläggning tillverkad utan PFAS-ämnen och farliga plaster. Tillverkningen sker i Småland.

– Som kock har mitt intresse alltid varit för det som lagts på stekpannan. Färska, schyssta råvaror. Nu vill jag även fokusera på de material som maten lagas på, berättar Tareq Taylor.

– Det måste vara en hållbar helhet för att resultatet ska bli det bästa! Så att vi alla känner glädje och trygghet i samtliga led.

ONEPan kommer i butik inledningsvis att säljas online genom Bagaren och Kocken.

OM. En vision om högkvalitativa köksredskap tillsammans med ett tydligt engagemang för hållbarhetsfrågor och återbruk blev starten på samarbetet mellan Tareq Taylor AB och Ipinium AB som tillsammans startat företaget Kitchenware by Tareq Taylor.

Vi arbetar för att göra våra produkter cirkulära och mer klimatvänliga. Vi strävar efter att omvandla avfall till nya resurser. Och vi är övertygade om att en cirkulär affärsmodell är vägen framåt.

Prylar | Tareq Taylor först i världen med cirkulär stekpanna
Örebroguiden

Källa: Tareq Taylor

You must be logged in to post a comment Login