Taiwanesiska Flux till Live at heart

Av den 15 augusti, 2019

Taiwanesiska bandet Flux kommer till Live at Heart. Flux är ett band som börjat nå större framgångar och deras album ”Pluralism” som vart nominerad på Golden Melody Awards och Golden Indie Awards. Flux blandar modern dansmusik med rock och är den perfekta mixen för att få party känsla.

Det är tack vare samarbetet med Golden Melody Awards som är motsvarigheten till Grammy galan i väst som Live at Heart får in morgondagens stjärnor från Asien. Förra året kom rapp-gruppen Yeemao till Live at Heart. Ena delen av Yeemao är Leo Wang som blev året manlig artist på Golden Melody Awards 2019. En gala som ses av miljarder över hela Asien. 

– De är superstjärnor. Att de kommer till Örebro och spelar för att Live at Heart är lite som svensk ha sett Håkan Hellström i New York. Flux var vårt förstahandsval i år när vi var i Taiwan och såg på uttagningarna på Golden Melody Festival. Flux är precis där poppen idag blandar öst och väst, säger Peter Åstedt som är har hand om internationella bokningar.

– Att de åker över halva världen för att framträda är för att Live at Heart har ett internationellt rykte om att få hit många nyckelpersoner från den internationella musikindustrin. Yeemao fick till exempel direkt bokningar till Europas största urban festival New Skool Rules i Rotterdam och blev inbjudna till världens största festival Summerfest i USA för sitt framträdande på Live at Heart, fortsätter Peter.

Samarbetet ger också att GMA tar ut en västerländsk akt som får spela på Golden Melody Festival i Taipei där de samlar de flesta av nyckelspelarna för den asiatiska marknaden. Festivalen är också precis före Golden Melody Awards och artisterna som blir uttagna får gå på röda mattan på galan som VIP gäster och mingla med gräddan av asiatisk musik industri. Live at Heart får därför besök av ett team från Taiwan som ska kolla ut nästa års artist som får chansen att åka. 

Innan har The Magnettes och Royal Prospect (se deras framträdande) vart över till Taiwan och spelat vilket lett till att deras låtar har blivit covers i Asien. Att de har stående inbjudningar att spela på flera asiatiska festivaler. båda banden är special inbjudan till Live at Hearts 10 års jubileum.

Musik | Taiwanesiska Flux till Live at heart
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login