Tågresor du sent glömmer

Av den 15 maj, 2019
Att korsa Australien med tåg från norr till söder eller från väst till öst är en upplevelse som går utöver allt.

Australien står på många svenskars ”bucketlist”, och något av det mest trendiga du kan göra är att korsa denna spännande kontinent med tåg.

Här är fem tågresor du sent glömmer.

– Min personliga favorit är «The Ghan» som startar i Darwin i norr, och slutar i Adelaide i söder. Här får man med både Uluru (Ayers Rock), opalgruvor och vinprovning. Kanske det bästa av det bästa menar Andrew Gillard, Sales Manager i Australienresor, en av Sveriges största specialister på resor ”down under”.

Här är fem tågresor som Australienresor rekommenderar;

The Ghan.
Resan tar dig 2979 kilometer från Darwin i norr till Adelaide i söder. Resan tar tre dagar och två nätter, och tar dig med till några av de mest fascinerande och annorlunda delarna av Australien. Under resan görs stopp i bland annat Alice Springs, den legendariska opalgruvstaden Coober Pedy och charmerande Adelaide i söder – en perfekt utgångspunkt för alla som vill besöka vinområdet Barossa Valley eller djurparadiset Kangaroo Island. Pris från 22 700 per person. ALLT är inkluderat.

The Indian Pacific.
Resan tar dig 4325 kilometer från Perth i väster till Sydney i öster. Resan tar fyra dagar och tre nätter, och det görs stopp bland annat vid guldgruvorna i Kalgoorlie, Nullarbor Plain med världens längsta raksträcka (478 km) och vinprovning och konstgallerier i Adelaide innan man anländer till Sydney.

Ballarat Vintage Tramway.
En av de bästa dagsutflykterna från Melbourne är att ta tåget till guldgrävarstaden Ballarat. Här finns ett av kontinentens största utomhusmuseum – Sovereign Hill – där tiden efter guldrushen 1851 är återskapad. Från stationen i Ballarat går man ombord i en egen guldrushvagn som tar dig med på en 4,5 timmes upplevelse.

Australind.
Från Perth till Bunbury. Det finns inte så många tåglinjer i Western Australia, här är en av de få. Australind sträcker sig över 181 km, har en egen restaurangvagn och tar dig genom områden som är kända för vildblommor och fruktträd på väg till stränderna och delfinerna i Bunbury. Hela resan tar 2,5 timme, och halvvägs kan man göra en avstickare med ett annat tåg; Hotham Valley Tourist Railway (24 km), som serverar en 5-rättersmiddag i en restaurangvagn från 1919.

Spirit of the Outback.
En av delstaten Queenslands mest lyxiga tågresor är denna som på 24 timmar tar dig 823 km från Brisbane till Rockhampton. Sträckningen går delvis längs kusten, och på vägen passerar man genom sockerhuvudstaden Bundaberg och Longreach. Här reser man vidare i buss till får- och boskapsfarmen Winton – födelseplatsen för den berömda sången «Waltzing Matilda»!

Mer information hittar man på » australienresor.se

Resa | Tågresor du sent glömmer
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login