Tacx® NEO 2T Smart, exceptionellt tyst, exakt och kraftfull

Av den 5 september, 2019

Tacx® NEO 2T Smart, en exceptionellt tyst, exakt och kraftfull smart cykeltrainer för inomhusbruk Innovativa förbättringar ger cyklister en bättre totalupplevelse på cykeln.

Tillsammans med Tacx presenterar Garmin idag NEO 2T Smart, som är Garmins hittills mest kraftfulla och intuitiva cykeltrainer för inomhusbruk. NEO 2T Smart är konstruerad för att simulera en cykeltur utomhus så realistiskt och tyst som möjligt och har till exempel nydesignad motor och förbättrad prestandaanalys.

– Innovativa NEO 2T Smart höjer ribban för cykelträning inomhus med en av de mest tysta, realistiska och exakta cykeltrainers som finns på marknaden idag, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International. Den nydesignade bakaxeln gör att den är kompatibel med fler cyklar, vilket gör att fler cyklister världen över kan träna inomhus när de så föredrar.

Magneter i ny design gör NEO 2T Smart tystare, vilket hjälper till för att minska oljud och vibrationer vid användning. Dessutom ger motorn mer kraft och genererar högre resistansnivåer samtidigt som data kan mätas med en noggrannhet på 1 %. För att hjälpa cyklisten att förbättra både sin fördelning av kraft och sin cykelprestanda är trainern utrustad med kapacitiva vänster- och högersensorer som exakt mäter benens placering. Med adderad cykeldynamik ANT+® som standard kan cyklisten analysera sina pedalvarv via tredje parts programvara, inklusive programvaran på Garmins cykeldatorer Edge®.

NEO 2T Smart reagerar direkt på hastighet eller förändringar i lutning för att skapa den ultimata simulerade träningen inomhus. Den har också dynamisk tröghet som kontrollerar cyklistens masströghet och kompenserar för vikt, hastighet och lutningsvinkel medan simulering av utförskörning imiterar cykling i nedförsbacke. Med hjälp av programvaran Tacx eller Zwift-appen kan cyklisten uppleva funktionen av äkta vägkänsla, genom att cykeltrainern vibrerar och simulerar känslan av att cykla på olika ytor som kullersten och grus.

NEO 2T Smart är kompatibel med flera olika träningsappar, vilket gör att cyklisten kan köra välkända rutter med hjälp av Tacx-programvaran, ta sig an de virtuella världarna i Zwift eller använda andra plattformar som TrainerRoad. Programvaran Tacx för inomhusträning innehåller ett bibliotek fyllt med över 100 videor som ger cyklisten möjlighet att köra i de branta backarna i Alperna eller på kullerstensgatorna i Milano. Användare kan använda strukturerade träningsplaner, tävla mot motståndare i realtid, överföra GPS-data och cykla med 3D-kartor samtidigt som de skapar sina egna träningspass baserat på lutning, kraft, puls eller FTP. När cykeltrainern används i fristående läge simulerar den en plan väg; ju snabbare en cyklist kör, desto högre motstånd.

Med en nydesignad bakaxel är NEO 2T Smart kompatibel med ännu fler cyklar utan att behöva någon adapter. NEO 2T Smart kommer finnas tillgänglig i januari 2020 till ett rekommenderat cirkapris på 14 999:-

Träning | Tacx® NEO 2T Smart, exceptionellt tyst, exakt och kraftfull
Örebroguiden

Garmins ständigt växande fitness-segment utvecklar tekniker för att förbättra och främja en hälsosam och aktiv livsstil. Oavsett om användaren är löpare, cyklist, simmare, multi-sport-idrottare eller helt enkelt vill hålla sig aktiv hela dagen finns det en produkt som kan hjälpa den att nå sina hälso- och fitnessmål. Bland övriga av Garmins varumärken inom fitness finns marknadsledande Tacx – tillverkare av cykeltrainers för inomhusbruk, tillbehör och programvara för träning inomhus samt applikationer. För mer information, gå in påwww.garmin.com/fitness.

You must be logged in to post a comment Login