Taco Bar väljer en grönare väg

Av den 21 april, 2017

– Vegetariska alternativ är inte någon nyhet på Taco Bar, dessa har funnits på menyn sedan länge, men den senaste tiden har vi märkt att volymen och gästernas efterfrågan har ökat på dessa gröna alternativ, säger Lars Callebro VD på Svenska Taco Bar.

– Vi har försökt hitta ett alternativ som skall komplettera vår befintliga vegetariska meny och bredda den ytterligare. Nu har vi hittat en partner som vi tror mycket på som producerar en vegetarisk produkt kallad, Vegme®.

– Vi har nu inlett ett samarbete med det lilla familjeföretaget som består av kockfamiljen Schönemyr med varumärket Vegme®. Det är spännande då dom på ett alldeles eget unikt sätt tar fram Vegme® som är klimatsmarta vegoproteiner med unika smaksättningar, säger Lars Callebro.

– Vegme tillverkas av kockar i Sverige. Sojaproteinet är odlat inom noggrant kontrollerade odlingar i Europa. Vegme vinner smaktest efter smaktest och är i motsats till långväga importerad industriframställd mat producerad i Sverige. Bland annat kallröks vatten och svensk ekologisk rapsolja som vid produktionen tar smakfull plats i Vegmes sojaproteiner för att ge en elegant smakdimension, säger Hampus Schönemyr som är försäljningschef och kock.

– För oss har det varit en självklarhet att utveckla vår gröna meny ytterligare och tillsammans med Vegme har vi tagit fram en ny Soft Taco rätt som vi båda är väldigt nöjda med och som vi är säkra på att våra gäster kommer tycka om. Den består av vetetortilla, Vegme® smaksatt med bbq-sås, romansallad, chipotle mayo, guacamole, rödlök, fint strimlad rödkål, färsk koriander och en limeklyfta, säger Lars Callebro VD Svenska Taco Bar AB.

– Kul, gott, fräscht och i linje med hur vi tänker, säger Hampus Schönemyr som är försäljningschef och kock i Vegme efter att ha smakat några av Taco Bars vegetariska rätter.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login