Tabasco fyller 150 år firar med två fantastiska nyheter

Av den 28 augusti, 2018

150 år har gått! 1868 på Avery Island, Louisiana gick startskottet för världens mest kända pepparsås. Trädgårdsmästaren och matfantasten Edmund Mcllhenny fick några heta chilifrön av en resande från Centralamerika. Fröna planterades på Avory Island och 1869 var den första flaskan producerad.

Mcllhenny fick patent på sin teknik för att tillverka sin eldigt röda sås och än idag ser tillverkningen likadan ut. Chilin plockas för hand, pressas till en massa som lagras på ekfat i hela tre år, vilket ger dess unika och komplexa smak. Tabasco är fortfarande ett familjeföretag och idag har receptet passerat ned till femte generationens Mcllhenny. Tabascos Original består fortfarande endast av tre naturliga ingredienser: chilipeppar, salt och vinäger. Såsen är med det sagt naturligt glutenfri och har lägre salthalt än många andra pepparsåser.

Tabasco distribueras idag till närmare 200 länder världen över och de flesta känner ju till varumärket, vad färre känner till är vilka under den kan göra för matlagningen. För många är Tabasco bara en väldigt stark sås, men den sätter inte bara sting på maten utan fungerar även som en fantastisk smakhöjare. Vad den gör är nämligen att den tar fram det bästa i maten och höjer andra råvarors smak.

– Tabascos 150-års jubileum firas genom att lansera två jättefina nyheter till portföljen. Vi vill samtidigt tacka alla som gjort Tabasco till en del av sin vardag, och utbringar en skål för ytterligare 150 år med smakrik mat!

Nyheter från vecka 34 – Tabasco Buffalo Style 150 ml och Tabasco Sweet & Spicy 150 ml

Sedan länge har Tabascos sortiment bestått av 4 produkter i Sveriges dagligvaruhyllor, från och med vecka 34 adderar vi två rykande färska nyheter – Tabasco Buffalo Style och Tabasco Sweet & Spicy!

– Det känns otroligt spännande att lansera de här nyheterna. Det är två smaker som verkligen tillför portföljen och kategorin något, dessutom i storleken 150 ml som inte finns sedan tidigare. Båda såserna är Tabascos mildaste vilket är perfekt för de som annars tycker att originalsåsen känns lite för stark. Smakerna ligger verkligen i tiden och passar perfekt för den matlagnigen som är het just nu!

Tabasco Buffalo Style – Kryddig och syrlig smak. Perfekt tilldipp-sås, grytor, hamburgare eller chicken wings. Finns på ICA, Coop, Hemköp och Willys från vecka 34.

Tabasco Sweet & Spicy – Tabascos originalsås med asiatiska kryddor vilket ger en söt hetta. Perfekt till nudelrätter och dipp-sås till friterade räkor, kyckling och grönsaker. Finns på Ica och Coop från vecka 34.

Tabascos övriga såser:
Tabasco Original
– Perfekt i äggröra, köttfärssås eller korvstroganoff. Och såklart Bloody Mary.
Tabasco Grön – Kryddad med jalapeño, något mildare i smaken än Original. Perfekt i guacamole!
Tabasco Habanero – Jättegod i thailändska och karibiska maträtter. Eller i drinken med ananas.
Tabasco Chipotle – Röks över pekanträ för att få sin rökiga smak och arom. God ihop med en bearnaisesås eller till marinader och kryddsmör.

Mat & Dryck | Tabasco
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login