Ta familjen till London på höstlovet

Av den 23 oktober, 2016

Funderar du på vad familjen ska göra under höstlovet? Hotels.com ger sina bästa Londontips för en lyckad familjesemester oavsett plånboksstorlek i Europas coolaste huvudstad.

Bakom kulisserna i trollkarlarnas värld
Vad sägs om att promenera bland trollkarsbutikerna på Diagon Alley, gå genom stora salen på Hogwarts och att provsitta Åskviggen, Harrys magiska kvast? Stor som liten, ett besök på Warner Bros Studios i London är nästan ett måste för tvättäkta Harry Potter-fans.

Hazalitt’s Hotel
Bo i sann Harry Potter-anda på Hazlitt’s Hotel med anor från tidigt 1700-tal. Guld och mörka träslag är tongivande här. Här kopplar familjen av med en kopp te framför brasan i hotellets bibliotek efter dagens utflykter.

Utforska Londons vetenskapsmuseum
Londons Science Museum är upplevelsebaserat och interaktivt och vill levandegöra vetenskapen för sina besökare. Här finns spännande experiment att utföra för både stora och små barn och upptäckter uppmuntras. Fritt inträde både för vuxna och barn.

Presidential apartments
I den mysiga stadsdelen Kensington, med gångavstånd till vetenskapsmuseet, hittar du det eleganta lägenhetshotellet Presidential apartments. Här känner du dig som hemma i de härligt rymliga familjerummen – utan att bränna hål i plånboken.

Kunglig lekplats i Kensington Gardens
När storstaden blir trång rekommenderas ett besök till Princess Diana Memorial Playground, lekplatsen som är uppförd till Lady Dis minne. Här finns piratskepp, tipi tält, klätterställningar, musikinstrument och massor av annat för barn med spring i benen. Hit är alla barn under 12 år välkomna i föräldrars sällskap och inträdet är fritt.

The Athenaeum
På det lyxiga familjevänliga hotellet The Athenaeum i Mayfair har barnen en alldeles egen concierge. Det finns familjerum där några är utrustade med kök. Hotellet erbjuder även barnpassning med kvalificerade Nannys.

Besök en galax långt, långt borta
Ta en selfie med Darth Vader, ratta The Millenium Falcon tillsammans med Chewbacca och dela bord med Han Solo på Mos Eisly Cantina. Vid ett besök på Madame Tussauds Star Wars-utställning blir detta fullt möjligt. Här möter du de ikoniska figurerna i naturlig storlek i mytiska Star Wars-scener.

Rubens at the Palace
Bo granne med drottning Elisabeth på hotellet Rubens at the Palace. Här välkomnas familjer med barn i alla åldrar och har en egen ”Director of Fun” som lovar att ge alla barn, oavsett ålder, en Londonupplevelse utöver det vanliga. Barn under 12 år bor dessutom gratis i föräldrars sällskap.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login