Systembolaget lanserar två viner från Ferraton Père et Fils i Norra Rhône

Av den 15 juli, 2019

Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton Père & Fils i Systembolagets exklusiva sortiment.

Ermitage Les Dionnières ekologisk 2014 – 120 flaskor, 595 kr. Artikel 95069
Allmänt var årgången utmanande men det här vinet är elegant och balanserat. Syrah från 35 år gamla vinrankor från Hermitagekullens sluttningar.

Saint-Joseph La Source2017 – 840 flaskor, 239 kr. Artikel 92383
Lite ovanligt med en vit Saint-Joseph. Marsannedruvorna kommer från 20 år gamla vinrankor i vingården La Source.

Båda vinerna har belönats med 93 poäng av Wine Spectator.

Ferraton Père & Fils delar upp sina viner i en kvalitétsstege Grande Classiques och Origines. Toppkategorin som ingår under Origines är Selections Parcellaire, vilket är enbart från egna vingårdslägen från vilka dessa två viner är. 

Allmänt om Ferraton Père & Fils
Vineriet grundades av familjen Ferraton på 40-talet, men är sedan några år tillbaka ett fristående vineri hos Michel Chapoutier, en av de mest välkända vinprofilerna i området. Med hans kunskap och passion för vinmakning tillverkar man viner av hög kvalité i norra Rhonedalen från de mest kända appelationerna Hermitage, Crozes-Hermitage, Côte Rôtie, Cornas och Saint Joseph. Ferraton var tidigt att tänka på naturen och ekologisk odling. Sedan 1998 har Ferraton arbetat med att bli certifierad och idag är man helt biodynamiskt.

Dryck | Systembolaget lanserar två viner från Ferraton Père et Fils i Norra Rhône
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login