[Swedish] Challengermode och DreamHack lanserar nationella esportligor

Av den 15 oktober, 2018
DreamHack och Challngermode utvecklar sitt partnersamarbete med nordiska esportligor

De nationella ligorna, som tillsammans går under namnet NEL – National Esports Leagues – lanserades som ett koncept i våras. Under sommaren lanserades den baltiska versionen, BEL, och I början på november kommer de nationella skandinaviska ligorna dra igång på riktigt där vinnarna av första säsongen från varje land får chansen att spela i DreamHacks Nordic Championship under början på 2019.

I Sverige kallas ligan för Swedish Esports League, förkortat SEL, och blir så småningom esportens motsvarighet till Allsvenskan i fotboll, eller SHL i Hockey.

Syftet med samarbetet kring ligorna bygger på idén om att skapa en struktur för vanliga spelare att kunna tävla i öppna nationella ligor och ta sig hela vägen till regionala proffstävlingar. Inte helt olikt hur fotbollsligor runtomkring i Europa är sammankopplade inom UEFA med Champions League-finaler varje år för de allra bästa lagen.

Vi har varit vänner med DreamHack i över tre år och att skapa ett ligasystem med slutspel på DreamHack har varit en gemensam vision sedan länge. Dreamhack har ett forum för fysiska tävlingar och gamingfestivaler och vi har en onlinebaserad plattform för tävlande. Vi kompletterar därför varandra väldigt bra. Säger Robel Efrem, VD på Challengermode.

Robel berättar även att för gamers som är vana vid snabba belöningar kommer de förutom att få möjlighet att ta del av prispotten på Nordic Championship även kunna låsa upp priser och belöningar under ligasystemets gång genom att klättra i divisionerna. Kombinerat rör det sig om hundratusentals kronor i priser per säsong.

Med upp- och nedflyttningar i divisionerna varje månad kommer ligorna blir väldigt spännande att följa. Nordic Championship blir ännu mer spektakulärt vid nästa års vårsäsong. Vi kommer förhoppningsvis se en hel del nya lag som kommer att göra upp om att bli nordiska mästare i League of Legends och CS:GO, säger Robert Häggström, projektledare för Nordic Championship på DreamHack.

Dem nationella ligorna i vardera nordiskt land och tillika DreamHacks Nordic Championship spelas för tillfället i spelen League of Legends och Counter-Strike: Global Offensive. I spelet PUBG pågår redan förkvalen för en samlad nordisk liga på Challengermode som hålls separat från Nordic Championship. Challengermode planerar dock att inkludera fler speltitlar inom ramen för NEL, såsom Dota 2, inför kommande säsonger.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login