Sveriges vanligaste pizzeria finns i Örebro

Av den 5 maj, 2018

Italienska influenser är tongivande när svenska pizzerior skall namnges, det visar en kartläggning som Onlinepizza har gjort. Bland de 10 vanligaste namnen på pizzerior har sju av dem tydliga italienska referenser, vanligaste namnet är Milano, som återfinns i Örebro.

Via Onlinepizza kan man beställa mat från över 1400 olika restauranger runt om i landet. Majoriteten av de anslutna restaurangerna är pizzerior. En kartläggning av alla namnen visar att det är Italien som står för inspiration när man döper sin pizzeria. På topp-10-listan över vanligaste namnen har sju av dem tydliga italienska referenser.

Vi konsumenter gör en tydlig koppling mellan Italien och pizza, det är därför vanligt med italienska namn på våra pizzerior. Men mama mia, det förvånade mig att det var så stor andel italienska namn bland de 10 vanligaste namnen, säger Philip Eide, marknadschef för Onlinepizza.

Milano är Sveriges vanligaste namn på en pizzeria
Det överlägset vanligaste namnet på en pizzeria i Sverige är Milano följt av namn som Torino, Viking, Victoria och Valentino. Pizzabagaren Sam Keserwan driver en restaurang med namnet Milano i Motala och berättar om sin kärlek till namnet:

– Milano är ett passande namn då många kopplar det till en rik och spännande matkultur. Min bror Hassan och min flickvän älskar också Milano som stad då stämningen och maten där är underbar, säger Sam Keserwan.

Sveriges vanligaste namn på pizzerior

  1. Milano
  2. Torino
  3. Viking
  4. Victoria
  5. Valentino
  6. Pizza House
  7. Napoli
  8. Capri
  9. Verona
  10. Venedig

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login