Sveriges första färdigblandade Moscow Mule lanseras nu på Systembolaget

Av den 29 maj, 2019

Den 1:a juni lanseras Barrels and Drums ekologiska Moscow Mule på Systembolaget. Det är den första färdigblandade Moscow Mule-drinken i sortimentet.

Moscow Mule är succédrinken som omtvistat uppfanns i Los Angeles i början på 1940-talet och som har spridit sig som en löpeld på barer runt om i världen. Idag anses drinken som en klassiker och den fräscha drinken med lite sting i uppskattas av många. En klassisk Moscow Mule består av vodka, limejuice och ginger beer men det finns otaliga varianter på denna berömda drink.

”Barrels and Drums färdigblandade Moscow Mule har en så kallad ”cucumber twist” där inslag av gurka bidrar till en härlig och fräsch smak. Att den dessutom är ekologisk innebär att den endast innehåller naturliga råvaror, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.  

Barrels and Drums ligger bakom förra årets succé-lansering av en Ginger Beer i knallgul flaska. Nu lanserar de ytterligare en ”Ready to drink”.

”Den här drycken kan man ta med sig till en klippa och smutta på till solnedgången. Servera drinken väl kyld som den är alternativt i en kopparmugg fylld med is och garnerad med mynta. Förra året lanserades Barrels and Drums Ginger Beer och det känns spännande att vi nu kommer med ytterligare en nyhet, säger Maria Wästlund, Marknadschef på Enjoy WIne & Spirits.

Historien bakom Moscow Mule – vilken bar var egentligen först att servera den berömda drinken?

Det råder delade meningar om det var Chatham Bar i New York City eller Cock ’n Bull i Los Angeles som var ursprungsplatsen för uppkomsten av Moscow Mule i början av 1940-talet. Hursomhelst så är det tre personer man idag främst förknippar med den mytomspunna longdrinken. John G Martin, som vid tidpunkten hade distributionsrättigheterna för en rysk vodka, Jack Morgan, ägaren till Cock ’n Bull med en egengjord men osäljbar ginger beer i lager och ryskan Sophie Berenzinski, som invandrade till USA med tvåtusen kopparmuggar som hon ärvt av sin far. I efterkrigstidens Amerika ville ingen dricka vodka, det var whiskey, bourbon och öl som gällde. För att sticka ut i mängden och testa ett nytt grepp införskaffade de tre vännerna en polaroidkamera varpå den gick från bar till bar och fotograferade dem som serverade deras drink. Genom att ge barägaren en egen bild samt visa den för nästa bar de besökte spred sig ryktet om Moscow Mule som en löpeld genom det amerikanska 40-talet och resten är historia. Serveringen av Moscow Mule och användningen av polaroidkameran visade sig vara ett genidrag och idag är drinken en av världens mest populära cocktails och betraktad som en riktig klassiker.

Barrels and Drums Moscow Mule
Alkoholhalt: 4,5%
Storlek: 330 ml
Art.nr: 4666
Pris: 18,90 kr
Säljstart: 1 juni 2019

Dryck | Sveriges första färdigblandade Moscow Mule lanseras nu på Systembolaget
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login