Sveriges första ekologiska och alkoholfria vin

Av den 12 mars, 2017

Saturnus presenterar Botania, det första ekologiska och alkoholfria vinet i dagligvaruhandeln, med en modern premiumprofil. Med stark tillväxt inom både ekologiska och alkoholfria kategorier, vill Saturnus erbjuda välsmakande drycker som förgyller både vardag och fest.

Botania är ett välsmakande alkoholfritt vin och finns både som vitt och rött vin. Vinerna som används har avalkoholiserats genom en speciell och skonsam avalkoholiseringsprocess som gör att vinet behåller sin ursprungliga smak och karaktär.

Botania Vitt
Ett torrt vin med fin syra och fruktighet framställt av avalkoholiserat vin från druvorna Sauvignon Blanc, Chardonnay och Arien. Vinet har en vinös karaktär med tydliga inslag av krusbär, gröna äpplen och citrus.Avnjut vinet som aperitif eller till lättare rätter av skaldjur, fisk, ljust kött och sallader. Servera vinet väl kylt, 6–8°C.

Botania Rött
Ett halvtorrt avalkoholiserat vin, tillverkat av druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Tempranillo. Tre klassiska och populära röda druvor blandas här till ett gott alkoholfritt vin. Vinet har en god vinös doft, smak av svarta vinbär, björnbär och en fin örtighet. Vinet passar bra till grillat kött, fisk och pastarätter, och bör avnjutas lätt kylt, 16–18°C.

– Idag är det en ökad medvetenhet om vad vi konsumerar. Att dricka alkoholfritt och välja ekologiskt är idag aktiva livstidsval, berättar Louise Ahlander, Produktchef på Saturnus som tagit fram Botania. Vi vill erbjuda konsumenterna välsmakande produkter med en tilltalande profil som passar till både vardag och fest.

Botania, 75 cl, säljs på ICA i Örebro för ca 79kr.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login