Sveriges enda 100 % veganska och ekologiska julmatkasse

Av den 22 november, 2018

Allt fler väljer att beställa en julmatkasse till julfirandet, för veganer och vegetarianer har utbudet varit väldigt begränsat gällande matkassar med jultema.

Årstiderna, med sina gröna profil, har precis som förra året valt att helt utesluta kött från julmenyn i år och endast satsa på veganskt och vegetariskt. Faktum är att matkasseföretaget sedan i somras helt valt bort all produktion av matkassar innehållandes nötkött och fläskkött.

Ett grönt julbord som dessutom är 100 % ekologiskt är något som vi vill erbjuda de som strävar efter att fira en jul utan kött. Det blir nytänkande med spännande rätter som har en liten klimatpåverkan, till skillnad från ett traditionellt svenskt julbord med köttbullar och prinskorvar, säger Rachel Seow Sosa, marknadschef på Årstiderna.

Den Veganska Julmatkassen och den Vegetariska Julmatkassen går att beställa nu med leverans den 22 december – lagom till julfirandet. På menyn finns allt från rödkålssallad med apelsin, valnötter och granatäpple till kryddad seitan-tofustek.

Julmatkassarna är unika i sitt slag, eftersom det inte finns någon annan leverantör i Sverige som erbjuder julmatkassar som är gröna och 100 % ekologiska. Förra året var trycket högt bland kunderna som ville äta vegetariskt och veganskt på julafton och matkassarna sålde slut på rekordtid. Det är även populärt att beställa en matkasse från Årstiderna för att få in fler vegorätter på julbordet i kombination med andra traditionella rätter.

Årets julsortiment inkluderar, förutom julmatkassarna, ingredienser för att göra ekologiskt julgodis (länk), citrusfrukter levererade hem till dörren i en citruslåda, marsipangrisar (länk) och mycket mer som förgyller julen.

Här hittar man den Veganska Julmatkassen » https://www.arstiderna.com/frukt-gront-ovrigt/jul/veganska-julmatkassen/veganska-julmatkassen-4p

Här hittar man den Vegetariska Julmatkassen » https://www.arstiderna.com/frukt-gront-ovrigt/jul/vegetariska-julmatkassen/vegetariska-julmatkassen-4p

Mat & Dryck | Julmatkasse
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login