Sverigepremiär för unika Masi Moxxé Brut

Av den 23 februari, 2017

Italienska Masi är en av världens främsta Amaroneproducenter, nu använder de sitt kunnande när det gäller vin av torkade druvor i vita, mousserande Moxxé. Ett bubblande vin, som gjort för vårens alla tillfällen!

Anrika familjeföretaget Masi har alltid varit mästare på att kombinera tradition och förnyelse. De är kanske mest kända för sina högklassiga Amaroneviner där de förfinat konsten att göra rött vin av torkade druvor. Masi kallar appassimento -metoden appaxximento vilket går igen i namnet på deras nya vita, mousserande vin av delvis torkade druvor. Mo står för mousserande, xx för appaxximento, tillsammans blir det Moxxé!

Både att torka druvor före pressning för att koncentrera smakerna och att göra mousserande vin är traditionella metoder som har rötter tillbaka till 1700-talet i vindistriktet Veneto. Men Masi är först med att kombinera de två och skapa ett helt nytt och unikt kvalitetsvin med den välkända etiketten från Campofiorin!

I Moxxé står druvan Pinot Grigio för den härliga fräschören, medan komplexitet och rondör kommer från aromatiska Verduzzodruvor som fått torka 3-4 veckor före pressning.

Masi Moxxé är ett friskt, pärlande vin med ljust gyllene färg. Vinet är torrt och aromatiskt med mogna frukttoner, citrus och gröna äpplen. Servera väl kylt som välkomstskål vid vårens alla festliga tillfällen, middagar och till lättare rätter av fisk och skaldjur. Och Moxxé är ett givet val när du packar årets första pick-nickkorg! Dessutom är Moxxé veganvänligt.

Moxxé finns i Systembolagets beställningssortiment i Örebro, säljstart 1 mars.

Nr 77245 Masi Moxxé Brut, 75 cl, 109 kr

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login