Svenskarnas förbjudna kärleksmöten blir bok

Av den 1 september, 2019

Vad gör du när lusten tar dig till platser, personer eller situationer som du vet är förbjudna? När du inte kan kontrollera dina känslor utan dras med i något som du redan från början vet är fel? Det som är tabu för dig är kanske inte det för någon annan, men var sätter man gränsen? Och vem är det som gör det …?

Våren 2019 beslutade Whip Media tillsammans med Miramir Förlag att ge ut TABU, en erotisk novellsamling som utforskar de förbjudna kärleksmötena, de vi kanske sällan berättar om för vår omgivning. Man beslutade att utlysa en tävling och antalet bidrag som därefter kom in gjorde att juryn nästan inte hann klart med urvalet i tid. 

I elfte timmen enades dock juryn om vilka noveller som skulle vara med och man var även överens om att ”Doften av tall och kåda”, skriven av pseudonymen Turboanna, var det bidrag som man tyckte var allra bäst och som därmed vann tävlingen. 

Totalt valdes 30 noveller ut, där författarna på olika sätt utforskar tabun. Det är stor spridning vad gäller miljö, perspektiv, tid mm. Gemensamt för de alla är dock att lusten vinner över förnuftet, ibland på det mest överraskande sätt.

”Då vi vanligtvis ger ut skräck och fantasy var det vansinnig spännande och roligt att läsa alla noveller. Intressant att läsa om vad folk anser är tabu och jag är säker på att novellerna kommer få det att pirra i kroppen på både det ena eller det andra sättet”, berättar Kristina Suomela Björklund, förläggare på Miramir Förlag.

”Jag tycker det är spännande att vi har kunnat släppa en så omfångsrik samling med erotiska noveller, där kvaliteten dessutom är så genomgående hög”, avslutar Anders Nyman, förläggare på Whip Media.

TABU utkommer den 27 september, i samband med Bokmässan i Göteborg.

Kultur | Svenskarnas förbjudna kärleksmöten blir bok
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login