Svenskarna vill ha upplevelser i julklapp

Av den 1 december, 2019
Biljetter i topp på upplevelselistan.

Svenskarna vill allra helst ha upplevelser i julklapp. Men männen har betydligt mer prylfokus på sin önskelista och kvinnorna är mer öppna för välgörenhetsdonationer. Det visar en ny SIFO-undersökning framtagen på uppdrag av PayPal.

– Att välja julklapp till sina nära och kära är en stor utmaning varje år: det ska vara personligt och önskvärt, men också en överraskning. Att ge personliga gåvor och upplevelser fungerar alltid bra – biljetter till en önskad konsert, ikonisk teaterföreställning eller en romantisk resa är något man enkelt kan planera och köpa online även via sin smartphone utan att riskera att presenten avslöjas före julafton. Det är intressant att vår undersökning visar samma sak: biljetter till teater, film, sport eller andra evenemang verkar vara vad de flesta skulle uppskatta att få som julklapp i år, säger Jonas Breding, Nordenchef för PayPal.

20% av svenskarna vet ännu inte vad de ska köpa i julklapp. Här finner du därför några användbara insikter och idéer. Hela 42 procent av kvinnorna mot 25 procent av männen uppger att man vill ha biljetter och 27 procent av kvinnorna vill ha resor mot 19 procent för männen. Kvinnor ser också gärna donationer till välgörenhet (14%) som en bra julklapp i högre utsträckning än männen (8%).  Bland männen återfinns kläder högst upp på önskelistan tillsammans med biljetter (25%) tätt följt av elektronik (24%). Endast 6 procent av kvinnorna uppger att man önskar sig elektronik.

Svenskarnas önskelista:

  1. Biljetter, 34%
  2. Resor, 23%
  3. Böcker, 22 %
  4. Mat och dryck, 17%
  5. Hem och köksutrustning, 17%
  6. Elektronik, 15%

Prylar
Örebroguiden

Källa Spotlight

You must be logged in to post a comment Login