Svenskarna älskar sin risgröt, äter 7000 ton varje år

Av den 20 december, 2016

Det är inte bara tomten som gillar gröt. Varje år mumsar svenskarna i sig 7000 ton Felix Risgröt, och allra mest äter vi, föga förvånande, under julhelgen.

Julen närmar sig med stormsteg och i Sveriges största grötfabrik går grytorna varma. Varje år köper vi svenskar nära 14 miljoner förpackningar med Felix Risgröt, vilket motsvarar nära 7000 ton gröt. Det gör Felix Risgröt till den mest populära produkten i Orkla Foods Sveriges sortiment.

I nästan 40 år har risgröten från Felix tillagats i Kumla. Den krämiga risgröten är gjord på risgryn, svensk mjölk, lite socker och salt. Den tillagas lokalt i Kumla på klassiskt svenskt vis. Risgröten innehåller bara naturliga råvaror och är helt utan tillsatser, konserveringsmedel och aromer. Nytt för i år är att Orkla Foods Sverige nu även lanserat en ekologisk risgröt från Felix med KRAV-märkta råvaror.

Det absolut vanligaste är att äta risgröten varm, men många gillar den även kall. Allra flest äter den under julhelgen. Annars är den som mest populär till frukost, därefter som kvällsmat eller mellanmål.

Visste du att…

  • Felix Risgröt är den mest sålda produkten till antalet i Orkla Foods Sveriges sortiment på omkring 600 produkter till retailmarknaden. ´
  • Risgröten från Felix har tillagats i Kumla sedan 1979.
  • 9 av 10 konsumenter känner till Felix Risgröt, inte konstigt när det säljs nära 14 miljoner förpackningar varje år.
  • I snitt äter varje svensk 0,7 kilo risgröt från Felix varje år.
  • Först på sjätteplats kommer saftsåsen som det vanligaste tillbehöret till risgröt.

Fem-i-topp: Så toppar konsumenterna oftast Felix Risgröt

  1. Mjölk
  2. Kanel och socker
  3. Bara kanel
  4. Jordgubbssylt
  5. Hallonsylt

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login