Svenskar finner kärleken i luften

Av den 13 februari, 2017

Kärleken styr svenskarnas resande. Inga andra är flitigare på att hitta sin respektive på resan, göra slut på flygplatsen eller att använda platsstyrda dejtingappar för att finna kärleken. Allt enligt en stor europeisk enkät med drygt 11 000 deltagare som presenteras av Travellink.

– Många svenskar har någon gång bokat en resa för att finna kärleken – och många har funnit den. Inte minst på flyget eller flygplatsen, kommenterar Erik Wikander, Nordenchef för Travellink, Nordens ledande onlineresebyrå, om resultatet.

Den vanligaste anledningen till att resa utomlands är att komma bort från jobbet (43 procent). Många ser dock resandet som en möjlighet att finna kärleken (9 procent), ta en paus från för mycket dejtande (10 procent) eller för att komma över ett sprucket förhållande (7 procent).

– Kärleken styr vårt resande både i med- och motgång. När vi söker kärlek, gjort slut eller vill ta en paus reser vi mer än andra européer, berättar Erik Wikander.

Flyget och flygplatsen tycks vara de perfekta platserna att finna kärleken på. Var femte svensk (20 procent) uppger att de träffat sin respektive under flygresan/resan eller på flygplatsen, den högsta siffran i Europa. Var tredje (32 procent) svensk har någon gång flirtat – eller blivit flirtat med (38 procent) – på väg ut i världen.

Även personal på flygplatsen och flyget får känslorna att svalla. Var tredje svensk resenär uppger att de någon gång attraherats av en steward eller flygvärdinna (35 procent) eller spanat in någon medresenär under tiden i luften (30 procent).

Nästan var fjärde svensk (23 procent) säger sig ha haft en tillfällig romans under utlandsresan, även det högsta resultatet i den internationella undersökningen. Singlar är dessutom flitigast med att använda platsbestämda dejtingappar för att hitta kärleken under flygresan eller på resmålet (17 procent).

Att göra slut under resan är inte heller helt ovanligt och svenskarna toppar även här den europeiska listan. 15 procent har någon gång avslutat en relation på antingen flyget eller flygplatsen.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login