Svenska rockbandet Takida firar 20 års jubileum kommer till Conventum Kongress

Av den 25 januari, 2020

Takida slår på stort och firar deras 20-årsjubileum med en turné! De inleder nästa år med att åkalandet runtmed sin ”20thAnniversary Tour” och besöker även Norge, Danmark och Finland.

Den 1 februari kommer de till Conventum Kongress, 1999 bildade Robert Pettersson Takida. 2006 slog de igenom stort med debutalbumet ” Make you breathe”, jag har fått en intervju med Robert Pettersson inför deras uppträdande på Frimis Salonger.

Du var en lovande tennisspelare när du växte upp, hur kom du in på musiken?
– Ja, jag spelade tennis från det jag var 6 år till 12 år, det var en elitsatsning ifrån min sida även om jag inte visste vad elit var då. Musiken kom senare, jag var i 18, 19 års åldern när jag började utöva musiken. Innan så var det bara lyssnande, mycket Michael Jackson. Så det var först sport och sen började jag hänga med polare som spelade i band, då stod jag framför scenen och sen blev det att jag stod på scenen.

Du är sångare i två stora band, Takida och Stiftelsen, du är även pappa och gift och även delägare i en vägkrog, hur får du ihop allt?
– Det går bra, det är som klossar, en sak i taget så det är ingen fara. Det blir lite mer när vi turnerar samtidigt med Stiftelsen, då blir det lite mycket i huvudet, men det är inte ofta vi gör det. Folk tror jag är borta och jobbar mycket men jag är hemma jättemycket och med barnen. Dea, min fru jobbar som körsångare så hon kan vara borta i längre perioder, vi ses så fort vi kan. Det är harmoni, vi får ihop allt.

Svenska rockbandet Takida firar 20 års jubileum och kommer till Conventum Kongress Lördag 1 Februar 2020.

» Mer information här «

Malee Elneborg, Musik | Svenska rockbandet Takida firar 20 års jubileum
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login