Svenska Carl&Son lanserar makeup för män

Av den 1 september, 2019

Carl&Son erbjuder idag en serie veganska hudvårdsprodukter för män, tillverkade i Sverige. I augusti gör bolaget en spännande satsning genom att vara en av de första aktörerna globalt att lansera en serie makeup för män.

– Det är ingen hemlighet att många män lånat systerns eller tjejens smink för att dölja små skavanker. Män är mer medvetna idag och ställer högre krav på att se snygga ut. Groomingtrenden har verkligen boomat de senaste åren och makeup för män är ett helt självklart steg för oss. Vi på Carl&Son är medvetna om att en lansering av makeup för män troligtvis kommer väcka en del reaktioner eftersom man rubbar tidigare normer om manlighet, men det ser vi enbart som något positivt. Tanken är att erbjuda alla män smidiga vardagslösningar för att se bra ut, säger Carl&Sons VD Andreas Wiik.

– Produktserien består av ”no makeup makeup-produkter” som inte syns, men som skapar en visuell skillnad. Man kanske vill dölja mörka ringar under ögonen, trolla bort grå strån i skägget eller matta ned en glansig panna. Då är dessa produkter helt rätt för oss män. Det har varit fantastiskt kul att se de otroligt positiva reaktionerna hos män som testat produkterna och vilken skillnad det gör, fortsätter Andreas Wiik.

Vid lansering kommer makeupserien bestå av 6 olika produkter i stilren design som blir ett komplement till den tidigare lanserade hudvården för män.

Produkterna som lanseras är:
Dark Circle Eliminator – en flytande concealer som appliceras för att täcka mörka ringar under ögonen eller dölja ojämnheter i hyn. Pris 219kr

Spot Fighter – ett vårdande täckstift som med hjälp av aktiva ingredienser påskyndar läkningen av finnar. Pris 219kr

Beard Filler – en smudgeproof skäggfärg som täcker gråa skäggstrån, kan även användas för polisonger och bryn för en mer groomad look. Pris 219kr

Brow Definer – en transparent gel som formar brynen och intensifierar den naturliga färgen. Pris 219kr

Face Filter – Invisible;ett transparent puder som mattar glansig hy.Pris 259kr

Face Filter – Matt Tan;ett bronzingpuder som ger en naturligt solbrun look. Pris 259kr

Produkterna är dermatologiskt testade och veganska, Beard Filler innehåller dock bivax.

Redan innan lansering har produktserien väckt mycket intresse internationellt. Spot Fighter var nominerad som en av finalisterna i kategorin årets makeup-produkt på Cosmo Awards, en internationell tävling för skönhetsprodukter. Även den franska trendspaningsbyrån Beautystreams lyfte fram makeup-serien som en av årets största trender inom industrin. Produkterna lanseras i slutet av augusti 2019 hos utvalda återförsäljare bland annat Åhléns och Apotek Hjärtat.

Skönhet | Svenska Carl&Son lanserar makeup för män
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login