Svensk startup ska hjälpa dig hitta bättre mode

Av den 12 augusti, 2017
Screenshot på den nya tjänsten Fashionhunt.se.

FashionHunt är namnet på en ny svensk startup som samlar mode från de främsta nätbutikerna kombinerat med spännande modereportage.

Teamet bakom tjänsten tyckte att det var tidsödande att surfa runt mellan olika modebutiker och modebloggar för att hitta rätt plagg, inspiration och bra erbjudanden.

Över 300 jobbansökningar på 2 dagar
Knutet till FashionHunt finns en stab med duktiga trendspanare och modeskribenter som löpande publicerar artiklar och bildreportage med modeinspiration från världens alla hörn, när tjänsterna utannonserades fick företaget in över 300 jobbansökningar på två dagar.

– Det var riktigt kul, men samtidigt lite av en chock. Vi hade väntat oss runt ett dussin ansökningar. Det stora antalet sökanden visar på att vi har skapat en attraktiv produkt som ligger rätt i tiden, säger David Ashman, medgrundare till FashionHunt.

Dagliga prisuppdateringar
Varje dag samkörs det tekniska systemet mot de ledande online-butikerna för kläder, skor och accessoarer på den svenska marknaden. På så sätt har man alltid uppdaterat sortiment och aktuella priser. Genom automatisk matchning mot tidigare priser håller FashionHunt även reda på prissänkningar åt sina kunder.

Företagets ambition är att ständigt förbättra tjänsten med större produktutbud, snabbare sök och fler användarvänliga funktioner.

Fokus på mobila besökare
För att framtidssäkra tjänsten har bolaget utvecklat och designat webbplatsen ”mobile first”. Fokus har lagt på att maximera användarupplevelsen och minimera laddningstiden eftersom majoritet av besökarna kommer från mobila enheter.

– Vi tror att framtiden för shopping och inspiration ligger i en snabb och sömnlös mobil upplevelse. Det är också där vi har lagt vårt fokus, säger David Ashman.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login