Sven-Ingvars premiär på sin Sverigeturné – kommer till Örebro

Av den 5 mars, 2018

Med flera redan slutsålda konserthus går snart startskottet för ”Länge leve Sven-Ingvars” sverigeturné, närmare bestämt i Norrköping nu på fredag 2 mars, Sven-Ingvars spelar i Örebro söndag 22 april i Örebro Konserthus.

I vår och under hösten besöker Sven-Ingvars konserthus och teatrar i Sverige för att ge en känslosam konsert och musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson.

Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Oscar Magnusson har tidigare berättat om hur han tar sig an kommande tid med bandet med största kärlek och respekt:

”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det, och samtidigt få säga ett slags ”tack för allt pappa”. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden”, berättar Oscar.

”Länge leve Sven-Ingvars” våren 2018 kommer till Örebro söndag 22 april i Örebro Konserthus

Sven-Ingvars består av:
Oscar Magnusson
Klas Anderhell
Stefan Deland
Staffan Ernestam
Olle Nyberg

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login