Sven-Bertil Taubes hyllade Dramatenkonsert premiär i Örebro

Av den 13 september, 2018
Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg

Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med sju slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på landsomfattande turné i ett samarbete mellan Dramaten och Universal Music, turnépremiär den 11 november i Örebro.

När Sven-Bertil Taube hösten 2017 utkom med albumet Så långe skutan kan gå, i samarbete med arrangören och producenten Peter Nordahl, var det många inklusive de själva som trodde att sviten med en trilogi nu fullföljts. Men så blev det lyckligtvis inte.

Efter succén på Dramaten, i december 2017, fick de sådan mersmak att duon nu i höst åker ut på turné. Med sig har de inte bara repertoaren från vinterns föreställning, utan även nya sånger hämtade från kommande albumet, med fler Taube-tolkningar, som utkommer i oktober. Även detta album blir en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av Sjösalavår, Fritiof Anderssons paradmarsch, Den lycklige nudisten (Nudistpolka), Brevet från Lillan, Änglamark med flera. Sven-Bertil utlovar även en av honom aldrig tidigare insjungen visa.

Sven-Bertil Taube säger om relationen till Everts musik:
”Det har alltid funnits anledning att återbesöka hans mångfacetterade katalog av visor. Jag upptäcker alltid något nytt. Så även denna gång.”

Album nummer fyra från Taube/Nordahl, Så länge skutan kan gå Vol.2, kommer alltså att följas av en turné med rakt igenom Everts sånger med femton föreställningar i hela landet från november 2018 till februari 2019.

Turnéplan 2018 – turnépremiär för Sven-Bertil Taubes hyllade Dramatenkonsert söndag 11 november i Örebro, Conventum Kongress.

Kultur & Musik | Conventum Kongress
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login