Svart komedi dramafilmen Three Billboards kommer på Filmstaden

Av den 8 januari, 2018

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri är en brittisk-amerikansk svart komedi drama från 2017, skriven, producerad, och regisserad av Martin McDonagh. I filmen medverkar bl.a. Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes och Peter Dinklage.

Filmen hade världspremiär på filmfestivalen i Venedig den 4 september 2017, där den tävlade för Guldlejonet. Den hade biopremiär i USA den 10 november 2017 och kommer att ha premiär i Storbritannien och Sverige den 12 januari 2018.

Vid Golden Globe-galan 2018 belönades filmen med fyra Golden Globes för Bästa film (drama), Bästa kvinnliga huvudroll (drama) till McDormand, Bästa manliga biroll till Rockwell, och Bästa manus. Filmen var även nominerad för Bästa regi och Bästa filmmusik.

Synopsis
”Frustrerad över den lokala polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare, tar Mildred Hayes saken i egna händer för att hitta de ansvariga som utfört det brutala mordet några månader tidigare. Hon ställer stadens högt aktade polischef mot väggen på ett kontroversiellt sätt, genom att sätta upp stora reklamskyltar med ett budskap direkt riktat mot honom. När andreofficer Dixon blir involverad i utredningen förvärras situationen och det blir en kamp mellan Mildred och den lokala polisen i Ebbing.”


Premiärdatum: 12 jan 2018 på Filmstaden – Örebro
Längd: 1 timme 55 minuter
Genre: Deckare, Drama
Ålder: 15 år
Originaltitel: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Originalspråk: Engelska
Skådespelare: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage
Regi: Martin McDonagh

Film & Spel | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login