Svansjön på Örebro Konserthus

Av den 7 december, 2019

Svansjön är en av de populäraste baletterna och tillhör den internationella standardrepertoaren av klassisk balett.

Baletten är ett lysande verk av den lysande kompositören Tchaikovsky och har sedan århundraden varit en publikmagnet. En magisk kombination av Tchaikovskys musik och en fängslande historia om tragisk romans där koreografi tillåter de bästa dansarna att visa hur imponerande balett kan vara. Marius Petipa och Lev Ivano´s koreografi ger såväl solister som hela dansensemblen plats att glänsa. Med scenen upplyst av månsken, framförs laddade solon för Prince och Odette och hennes alter ego Odile, samt intriger från Rothbart. I kombination med fantastisk musik blir kvällen full av inspiration och romantik. En balettfest med magi, drama och tragedi, som avslutas med kärlekstriumf.

S:t Petersburg Festival Ballet

S:t Petersburg är vaggan för den berömda ryska baletten skapad av Marius Petipa på 19 hundratalet. Det finns många kända teatrar i S:t Petersburg, som Mariinski och Michajlovskijs, men då dessa väldigt sällan åker iväg på turné utanför Ryssland får få av världens balettälskare någonsin möjligheten att se den berömda St. Petersburgsbaletten.

2009 skapades St. Petersburg Festivalbaletten för att kunna åka på turnéer i Europa och resten av världen. För att dela med sig av och representera de bästa traditionerna och andan som finns hos baletten i St. Petersburg. Elegans, stil och ljuvlig lätthet är vad som gör St. Petersburgsbaletten speciell. Det är strikt klassisk elegans, en frisk fläkt från 2000-talet, en perfekt dansföreställning i kombination med praktfulla dräkter och ett oslagbart scenlandskap av den världskända scenografen Vyacheslav Okunev (Bolshoi Theatre, Mariinsky Theare, La La scala).

Under de senaste fem åren har St. Petersburg Festival Ballet turnerat runt om i Europa. Förstklassiga dansare och solister, hänförande scendesign kombinerat med imponerande ljusdesign och underbar musik från Tchaikovsky – det är vad St. Petersburg Festivalbalett representerar runt om i världen.

Svansjön på Örebro Konserthus Fredag 13 December 2019.

» Mer information här «

Kultur | Svansjön på Örebro Konserthus
Örebroguiden

Källa Örebro Konserthus

You must be logged in to post a comment Login