Superstjärnan Veronica Roth tillbaka med ny framtidsroman

Av den 15 januari, 2017

Den 17 januari 2017 återvänder Divergent-skaparen Veronica Roth med framtidsromanen Dödens märken, släppet sker globalt, på 33 språk.

Dödens märken [Carve the Mark] är första delen i en svindlande duologi om vänskap och kärlek, på en planet där desperata människor gör vad som helst för att få vad de vill ha. Ett laddat science fiction-äventyr för alla som älskar Star Wars, Hungerspelen och Divergent. Böckerna i Divergent-serien har hittills sålt i 35 miljoner exemplar.

På en planet där våld och hämndlystnad härskar, i en galax där somliga är gynnade av ödet har varje människa utvecklat en flödesgåva, en unik egenskap ämnad att forma framtiden.

Cyra är syster till Ryzek Noavek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva gör att hon med en enkel beröring kan få andra människor att känna ofattbar smärta, något som hennes bror utnyttjar för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, snabbtänkt, och hon vet vad Ryzek fruktar mer än något annat.

Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av en mycket speciell gåva, men den hjälper honom inte den dag då han och hans bror tillfångatas av Ryzeks hantlangare.

Nu kastas Akos in i Cyras värld. Till en början tycks klyftan mellan dem oöverstiglig, men snart inser de motvilligt att de är tvungna att samarbeta för att överleva. Kommer de att lyckas ta makten över sina flödesgåvor, sitt öde och sina liv för att återställa världens maktbalans?

– Carve the Mark skiljer sig på många vis från Divergent: Den handlar inte om goda människor som gör goda saker för att rädda världen, den handlar om desperata människor som gör vad som helst för att få vad de vill ha och utspelar sig i en stor, rik värld, full av historia, som inte påminner om vår, säger Veronica Roth i ett uttalande.

VERONICA ROTH föddes 1988. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på Divergent-trilogin. 2014 hade film­versionen av Divergent premiär. Uppföljarna Insurgent och Allegiant gick upp på svenska bio­grafer 2015 och i mars 2016.

Carve the Mark släpps globalt 17 januari 2017.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login