Sune-författaren tillbaka med ny bok

Av den 7 juni, 2018

När två föräldrar flyttar ihop och tillsammans med sina barn bildar en nya familj är det kanske inte alltid så kul i början för bonussyskonen. Alla ska få plats, några barn tvingas dela rum, ett barn kanske måste sova i vardagsrummet bakom ett draperi … Detta är vad som händer den nya familjen i bilderboken Va, ska vi vara syskon?

Va, ska vi vara syskon? 
Är en vacker och livsbejakande bilderbok som tar upp en vanlig situation som många är med om. En ny familj. Genom Anders Jacobssons förmåga att förmedla känslor genom ord och Johanna Sandbergs fantastiska illustrationer får vi följa bonussyskonen Kaya och Pim och hur de hanterar den omtumlande tillvaron.

”Om problemen berättas humoristiskt och livsbejakande. Texten är kortfattad och välskriven, har ett starkt flyt och är lätt att läsa högt. Bilderna förstärker humorn, de är naivistiska och charmiga […] I dessa överdrivna uttryck skapas en varm och positiv känsla […] En bilderbok som lyckas avväpna, utan att förminska, bonusfamiljens problem och gör det med humor och ömhet. Till slut är alla problem lösta och alla i familjen är nöjda. En berättelse med igenkänningsfaktor för många.” BTJ-häftet nr 14, 2018. Lektör Brita Elmers

Författaren Anders Jacobsson är välkänd från böckerna om bland annat Sune, Bert och Håkan Bråkan. Johanna Sandberg har illustrerat flera bilderböcker, både egna och andras texter.

Titel: Va, ska vi vara syskon? 
ISBN: 978-91-7577-760-3
Författare: Anders Jacobsson 
Författare: Johanna Sandberg

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login