Succéstart för Nordens största spinningevent

Av den 23 januari, 2020

Med två månader till start har Barncancerfondens idrottsevent Spin of Hope redan samlat in två miljoner kronor. Här är arrangörerna som samlat in mest hittills.

Det är 11:e året i rad som Barncancerfondens Spin of Hope arrangeras. I 12 timmar turas deltagarna om att hålla igång en spinnningcykel för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Eventet har vuxit för varje år och engagerar nu tusentals spinningcyklister runt om i landet. Med två månader kvar till start har arrangörer och deltagare tillsammans samlat in drygt två miljoner kronor. 

– Det är så häftigt att se hur det jobbas för Spin of Hope runt om i landet och varje dag slås jag av engagemanget hos våra arrangörer och deltagare. Deras insatser betyder mycket på vägen mot vår vision att utrota barncancer, säger Åsa Hornhammar, projektledare för Spin of Hope på Barncancerfonden. 

Störst hittills är Spin of Hope i Lidköping, som i år arrangerar eventet i Sparbanken Lidköpings arena där 500 spinningcyklar placeras ut. 

Spin of Hope hålls den 20-21 mars. Målet är att samla in totalt 7 miljoner kronor. Pengarna som samlas in går till att finansiera barncancerforskning och att ge råd och stöd till drabbade familjer.

Friskis&Svettis Örebro har med två månader kvar till start samlat ihop 12 000 kr, målsättningen är att komma upp i 50 0000 kr.

Träning | Succéstart för Nordens största spinningevent
Örebroguiden

Källa Barncancerfonden

You must be logged in to post a comment Login