Succén med Örebroarnas After Work fortsätter på Ritz Nightclub

Av den 6 februari, 2018

Succén fortsätter med Örebroarnas egna Afterwork på Ritz, fredagen den 9/2 välkomnar Ritz Nightclub Barbados!

Tillsammans med några av Sveriges bästa och mest populära artister bjuder Ritz Nightclub på en härlig upplevelse med både mat och dryck i en unik miljö.

Bandet har haft tre tidigare sångare, först Magnus Carlsson från starten 1992 till 2002. 2003 ersattes han av Fame Factory-eleven Mathias Holmgren som i slutet av 2004 tvingades sluta, då han fick sparken av de övriga medlemmarna på grund av upprepade bråk. Under andra hälften av 2005 blev Chris Lindh sångare, han lämnade bandet i början av 2007. Han ersattes i maj 2007 av Björn Lagerström.

Populariteten och framgången var som allra störst för Barbados under hela 1990-talet och i början 2000-talet. Alltså endast under Magnus Carlssons tid i Barbados, som startades från början av den förste sångaren Magnus Carlsson, har bland annat setts som en mycket viktig faktor för bandets stora framgångar.

Tidigare klaviaturspelare var Henrik Rubensson (1992-1995) och Mattias Berggren (1995-2006). Peter Samuelsson kom med i Barbados 1994, Mathias Lager och Magnus Wictorinsson har varit med sedan starten. Den 15 november 2008 medverkade Magnus Carlsson på en tillfällig återföreningskväll i Scandinavium i Göteborg.

I november 2015 gick gruppen ut med att trummisen Magnus Wictorinsson lämnar bandet efter årsskiftet. I AlingsåsKuriren kunde man senare under året läsa att Oskar Sohlberg (även med Jakob Karlberg, tredrag och Mindghost) ersatt Wictorinsson. Detta bekräftades även av bandet själva under en spelning i Ullared i juli då man från scenen annonserade att Sohlberg från och med Oktober är bandets nya trummis på heltid.

Bland bandets mest kända låtar finns till exempel Hold MeBelindaGrand HotellRosalitaVi kan inte va tillsammans – vi kan inte va isär, och Kom hem, den senare segrande i tävlingen Dansbandslåten år 2000. De har blivit belönade med tre grammisar, tio guldskivor och tre platinaskivor.

Bandet har varit med i Melodifestivalen fyra gånger:

  • 2000: Se mig, andra plats
  • 2001: Allt som jag ser, andra plats
  • 2002: Världen utanför, fjärde plats
  • 2003: Bye Bye, tionde plats

Barbados kommer till Ritz Nightclub After Work fredag 9 februari.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login