Succén GLÖET Sparkling Glögg är tillbaka

Av den 1 november, 2019

Alla älskar glögg, det är sedan gammalt. En jul utan glögg är inte en riktig jul utan bara en blek kopia, som midsommar utan stång eller påsk utan ägg. Men det är också sant att efter inte alltför stora volymer så känner en del att man har druckit nog.

Hur ska man då bära sig åt för att inte missa den helt unika julsmak som glögg har att erbjuda men ändå kunna dricka mer än några små klunkar? Svaret är enkelt: Blanda glögg med bubbel och vips har man GLÖET!

GLÖET Sparkling Glögg som är baserad på rosébubbel och smaksatt med klassiska glöggkryddor, blev snabbt en favorit. Den vann pris för sitt recept 2017 i den internationella tävlingen IWSC, 2019 fick den pris i Wineawards och förra året sålde hela lagret slut redan i november. I år är succén tillbaka igen och dessutom åtföljd av ett nytillskott; GLÖET White Sparkling Glögg. Det är ett mousserande vitt vin smaksatt med klassiska glöggkryddor och en twist av bakat äpple. Den tilldelades en silvermedalj i The Worlds Finest Glass of Bubbly Awards i oktober 2019.

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel” är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till Glöet.

GLÖET Sparkling Glögg finns på Systembolaget från den 1 november och GLÖET White Sparkling Glögg kommer att finnas i beställningssortimentet från den 31 oktober.

Produktinformation:
Glöet Sparkling Glögg
Artikelnr: 77160
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %

Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Smaken är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.

Glöet White Sparkling Glögg
Artikelnr: 77404
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %

Glöet White Sparkling Glögg med en twist av bakat äpple har en fräsch, fruktig och kryddig smak. Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus.

Dryck | Succén GLÖET Sparkling Glögg är tillbaka
Örebroguiden

Källa: folk o folk

You must be logged in to post a comment Login