Succelansering från Spier – Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Av den 28 februari, 2017

Bakom vinet Spier signature sauvignon blanc semillon står Spier Wines som grundades redan år 1692 och som idag är en av de mest prisbelönade vingårdarna i Sydafrika.

Spiers arbete präglas både av en stor respekt för miljön och för det arv man förvaltar. Målet är att ta sitt ansvar gentemot både miljön och samhället, och företaget är känt för sin ansvarsfulla hantering av turismen. Sedan 1970-talet har vinentusiaster kunnat besöka vingården för att uppleva hantverket och de imponerande arkitektoniska inslagen på plats.

Vingården har fått erkännanden från många olika externa organisationer. Bland annat FTTSA (Fair Trade in Tourism) och WIETA (Wine Industry Ethical Trade Association). Man har också mottagit utmärkelsen Condé Nast Traveler World Saver Award som främsta internationella resmål som ”gör allt rätt”.

Vinia har sedan tidigare en fast lansering från Spier med 21 Gables Cabernet Sauvignon.

Druvorna i detta vin kommer från fyra olika vingårdslägen med varierande jordmån, allt från djup alluviajord till granitjord. Totalt uppgår dessa vingårdar till en odlingsareal på 18 hektar. Druvorna skördades för hand i slutet av Januari och detta skedde tidigt på morgonen för att druvorna skulle få behålla en optimal arom. Druvorna krossades och macererade i 4-6 timmar vid en temperatur om 10 grader. Jäsningen skedde sedan i temperaturkontrollerade ståltankar och fick sedan mogna i 4 månader på sin jästfällning innan buteljering.

Pris 70:-
Art.nr 2234
Druvor: 74% Sauvignon Blanc, 26% Semillon

⇓⇓ Här hittar man Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon ⇓⇓

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login