Succé för Örebrewfest 2019

Av den 9 november, 2019

Idag lördagen den 9 november gick Örebrewfest av stapeln på Kulturhuset i Örebro.

Även i år blev det succé för denna öl festival då alla biljetterna var slutsålda och hela 37 utställare fanns på plats från många platser i världen så väl som de lokala bryggarna.

En klar trend från årets Örebrewfest var att mängden fatlagrade öl var stor och då var det främst bourbon fats lagringar som gällde även om det så klart fanns variationer. När det gäller fatlagrad stout så var det framför allt ”Barrel Aged Kokostopp Macmyra Ele´gant imperial stout från All in Brewing som föll mig rejält i smaken, detta kan ju delvis bero på att jag har en förkärlek för whisky.

Talar man om de lokala bryggerierna så tycker jag att APEX Zenith IPA var riktigt bra med helt fantastiska ananastoner och en skön fruktighet, Nora gänget levererar helt enkelt igen.

Det enda jag kan tycka var lite synd var att det enligt mig var på tok för trångt och jag kände inte riktigt att man inte riktigt fick möjligheten att tala med bryggarna om deras produkter, enligt arrangören tittar man dock på att utöka festivalen till två dagar redan till nästa år.

Stämningen var i alla fall på topp och alla ölälskare på plats kunde hitta ett flertal nya favoriter samt fick möjligheten att prova mycket limiterade ölsort. Extra roligt tyckte jag det var att det även fanns bryggerier från Hong Kong och Kina på plats vilket man inte ser så ofta.

Bilder från Örebrewfest

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Succé för Örebrewfest 2019
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login