Succé för Lars Wallins exklusiva modevisning på Behrn Hotell

Av den 3 mars, 2017

Under fredagskvällen visade modeskaparen Lars Wallin sin exklusiva sommarkollektion för ett fullsatt Behrn Hotell, under mars släpps kollektionen på Crisma i Örebro, som blev officiellt i samband med modevisningen. 

Sveriges mest kända couture-designer Lars Wallin lanserade sin första kommersiella kollektion med festklänningar i augusti förra året. Snart släpps kollektionen på Crisma i Örebro, som är en av tio utvalda butiker som kommer att sälja kollektionen i Sverige. Som en del i lanseringen hölls en exklusiv modevisning för ett 70-tal speciellt inbjudna gäster på Behrn Hotell i Örebro i fredags. Det som skiljer denna kollektion mot Lars Wallins couture-klänningar är att den är tillverkad i fabrik och inte i en ateljé samt att skärningar och materialval har förenklats.

– Detta är något som jag har drömt väldigt länge om. Det har tagit många år för hitta rätt fabriker och rätt form för det. Tanken är att de som köper dessa klänningar inte ska bli besvikna. Det är oerhört spännande att fortsätta utvecklas efter 25 år och få möjligheten att nå en ny, bredare målgrupp, säger Lars Wallin.

Kollektionen ger utrymme för personlighet
Lars Wallin har inspirerats av sina erfarenheter med privatkunder och summerat dem i den kommersiella kollektionen, som består av 20 festklänningar men även några kavajer och kostymbyxor. Kollektionen är designad för olika kroppstyper, åldrar och personligheter, både färgmässigt och materialmässigt. Samtliga modeller i kollektionen har en tidlös design, som är Lars Wallins signum. En haute couture-klänning kostar idag 30 000 kronor och klänningarna i den kommersiella kollektionen kommer att ligga på mellan 5 000 och 10 000 kronor. 

– Det ska finnas utrymme för personlighet. Kunden ska känna att den investerar när den köper mina plagg, då de ska kunna användas vid många tillfällen. Genom min kommersiella kollektion får kunden ta del av couture-världen, som man tidigare kanske inte har haft möjlighet till, säger Lars Wallin.

Flera lokala aktörer
Kvällen inleddes med en dansshow framförd av Charlotta Helgesen dans & show, som var specialgjord till modevisningen. Lokala företag, som bland annat frisörsalongen Ego och Katrinelund Sjökrog och Gästgiveri, medverkade under kvällen för att förse modeller med styling, gäster med dryck och tilltugg samt blommor och ljussättning inför modevisningen.

Annika Oldin Flodman och Lotti Skoglund, delägare på Crisma, är mycket nöjda med kvällen:
– Vi tycker att det är otroligt roligt att Lars Wallin ville komma hit och visa sin kommersiella kollektion. Det känns jättekul att vi även fick möjlighet att lyfta fram vilka duktiga lokala aktörer som vi har i Örebro. De har alla varit en bidragande orsak till att modevisningen blev så lyckad.

På lördag den 4 mars kommer Lars Wallin att befinna sig i Crismas butik i Örebro mellan klockan 11 och 14 för att ge personliga råd till kunderna, allmänheten är välkommen!

Mode & Skönhet | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login