Strykande åtgång på Vings jul och nyårsresor

Av den 3 november, 2016

En traditionell svensk jul i all ära, men många svenskar har bestämt sig för att byta vita snötäcken mot vita sandstränder över jul och nyår, i år är det ingen arbetstagarjul men med 51 dagar kvar till julafton är nära 8 av 10 av Vings resor under perioden slutsålda.

När första snön nu fallit över stora delar av landet är det många svenskar som längtar efter sol och värme. Nära 8 av 10 (78,4 procent) av Vings jul och nyårsresor är nu slutsålda och bokningstakten ökar för varje dag. Allra bäst bokat är det till Karibien men även Egypten, Mexiko och Kap Verde lockar jul och nyårslediga svenskar.

– Trots att det är färre lediga dagar under julhelgerna i år är det många som passar på att ta några extra dagars ledighet för att resa till värmen. I år lockar de exotiska karibiska öarna men vi ser även att Egypten, Kap Verde och klassikern Kanarieöarna bokar bra, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Då flera resmål nu börjar på att bli fullbokade är chansen störst att hitta en resa till Kanarieöarna, där Ving har störst volym.

Topp 10 – de bäst bokade resmålen över jul och nyår

  1. Aruba – 97 procent
  2. Jamaica – 96 procent
  3. Hurghada – 95 procent
  4. Mexiko – 90 procent
  5. Kap Verde – 89 procent
  6. Kuba – 86 procent
  7. Madeira – 80 procent
  8. Phuket – 79 procent
  9. Teneriffa – 79 procent
  10. Gran Canaria – 75 procent

(bokningssiffror för perioden 19 till 31 december)

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login