Strålande Birdlegg uppträdde på Frimis Trädgård

Av den 8 juli, 2017

Frimis uteservering har genomgått en ordenlig renovering och man har inte sparat på någonting, allting känns fräscht. Atmosfären känns lyxig men ändå avslappnad och lämpar sig väldig bra för spelningar.

I torsdags uppträdde Amerikanska Bluesartisten Birdlegg med flera decennier av erfarenhet med sig i ryggen. Hans karriär sträcker sig från femtiotalet med både toppar och dalar, men nu är han i högform.

Birdleggs genuina bluessound hörs direkt med ett riktigt hjärta för den gamla skolans artister inspirerad av Muddy Waters och Howlin Wolf m.m. Han uppträder med ett stort självförtroende och är lika skicklig på att underhålla publiken som att sjunga. Birdleggs scenspråk är något utöver det vanliga och han rör sig på och utanför scenen tillsammans med publiken.

Hans munspelande håller allra högsta klass och smälter ihop väldigt bra med trummor, bas och elgitarr. Birdlegg charmar hela publiken från första stund och en riktigt trevlig stämning infinner på Frimis Trädgård som även håller i sig efteråt.  Bandet lyfter upp spelningen väldigt bra och vi bjuds på flera tunga gitarrsolon.

Energi är ingen bristvara under konserten, Birdlegg som är något till åren tröttnar aldrig utan avslutar på topp med ett strålande soloparti munspel. Vi alla i publiken bjöds på en Blueskonsert på hög nivå som framfördes på ett strålande sätt av en veteran.

Birdlegg får hela…

Bilder från spelningen.

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login