Stöten storsatsar på barnfamiljerna

Av den 4 oktober, 2016

De fyra senaste åren har Stöten investerat totalt 140 miljoner kronor för att göra skidanläggning ännu mer komplett, ett helt nytt skidområde med fem nya nedfarter. Ny expresslift som blir Dalarnas längsta. Ett rejält uppdaterat Soltorget med nytt effektivt snösystem. Och som pricken över i – helt nya livsstilsboenden i Pistbyn. Stöten har storsatsat och erbjuder nu en totaluppdaterad anläggning för att göra skidsemestern än mer bekväm, lustfylld och minnesvärd – för åkare på alla nivåer.

Stöten har länge kunnat stoltsera med den bästa skidåkningen Sälen kan erbjuda. Med ett komplett skidsystem och Sälenfjällens högsta fallhöjd på 370 meter, har Stöten länge varit ett alternativ för alltifrån nybörjare till proffs.

De fyra senaste åren har Stöten investerat totalt 140 miljoner kronor för att göra skidanläggning ännu mer komplett, och den här säsongen är det premiär för flera stora nysatsningar.

Vi har gjort en extra storsatsning på ett nytt skidområde för såväl barnfamiljer som för de som föredrar njutningen cruisa ner i behagligt tempo med milsvid utsikt. I det nya skidområdet som utgår ifrån Soltorget, öppnar en ny 6-stolslift. Liften blir med sina 1700 meter Dalarnas överlägset längsta och snabbaste lift, berättar VD Johan Thorn.

Expressliften, som ersätter en tidigare 3-stolslift, transporterar smidigt sex personer – hela kompisgänget eller storfamiljen med andra ord – upp till toppen på under fem minuter, vilket är rekordtid.

Man skulle kunna säga att man åker snabbare upp än ner. Hastigheten är nära 22 kilometer i timmen. Ingen idé att spänna upp pjäxorna på vägen upp med andra ord, Säger Johan Thorn med ett skratt.

Med den nya superliften tar man sig långt ovan trädgränsen och upp till toppen där de fem nya nedfarterna utgår ifrån. Utsikten över den svenska och norska fjällvärlden är svårslagen. Och nedfarterna är långa.

– Den här satsningen handlar inte bara om att erbjuda några nya åk – vi vill ge skidåkare en härlig och minnesvärd totalupplevelse i den svenska fjällvärlden där den är som bäst. Och där alternativen är många, fjällkänslan påtaglig och sist men inte minst – där det samtidigt är enkelt och nära till precis allt. På så vis skapar vi en riktigt skön avkopplande semester för hela familjen, förklarar Johan Thorn.

Backarna i det nu utbyggda skidområdet vid Soltorget, får färgmarkeringarna blå och gröna. Och en av de nya nedfarterna blir en ny slalombacke för tidtagning av åken, en så kallad selftimer-bana. Där kan hela familjen eller kompisgänget ha skoj och tävla mot varandra. Banan blir ett tillskott i det redan existerande äventyrskoncept Stöten Adventure, som erbjuder tävlingsutmaningar på totalt nio arenor.

Ett ännu soligare Soltorget.
Det nya skidområdet binds samman i knutpunkten Soltorget, som ligger vid fjällets vänstra del. Här finns fler aktiviteter än tidigare. Här premiäröppnar även den nya pulkabacken Pulkis som räknas blir en favorit för alla barn mellan 0-100 år som pausar mellan åken. På matfronten lär en annan nysatsning göra hungriga skidåkare mer än nöjda. Restaurangen Jaktstugan Mat & Dryck, belägen mitt på Soltorget, har även den genomgått en rejäl ansiktslyftning.

Jaktstugan får en starkare lodgekänsla i inredningen än tidigare. Vi har även uppdaterat menyn, berättar Johan Thorn.

Snösäkert!
Även Soltorgets snösystem har uppgradets till kommande säsong. Ett betydligt effektivare och mer miljövänligt system än tidigare, garanterar mer snö i backarna – snabbare.

En garanterat vit vinter med andra ord! Säger Johan Thorn.

Livsstilsboende mitt i backen.
Öppen planlösning, panoramafönster, högkvalitativa materialval, egen bastu och skidförråd. Allt med en storslagen fjällvärld inpå knuten.

I Stöten byggs Pistbyn – ett fullt utrustat och fjällnära boende mitt i pisten.

Intresset för Pistbyn i Stöten är enormt, och det är inte undra på. Vad som erbjuds är ett högkvalitativt livsstilsboende med alla bekvämligheter man kan önska under sin semester, och i ett perfekt läge. Mitt i pisten i den vackra fjällvärlden, och med närhet till Skidtorget. Och som samtidigt möjliggör höga hyresintäkter till ägaren, säger Johan Thorn.

Snösäkra snabbfakta

  • Den nya Expressliften är en miljövänlig, tystgående Direct Drive 6-stolslift från Leitner Ropeway, som ersätter en tidigare 3-stolslift belägen på Soltorget.
  • Liften är 1700 meter lång och färdas i en hastighet av 22 km/h, vilket gör den till Dalarnas längsta och snabbaste lift – under fem minuter från dal- till toppstation!
  • Familjeområdet på Soltorget expanderar med fem helt nya nedfarter, varav en selftimerbana.
  • Soltorget uppdateras med aktiviteter och en helt ny pulkabacke.
  • Mitt i backen, nära skidtorget, byggs Pistbyn. Totalt 100 fullt utrustade lägenheter fördelat på 25 tvåplanshus och som förmedlas via Skandiamäklarna i Sälen.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login