Stor variation när det anordnades Musikcafé i Gällersta Forngård

Av den 22 februari, 2018

I går kväll hölls det Musikcafé på Gällersta Forngård med ordentlig variation mellan akterna.

Ett femtiotal hade valt att besöka Gällersta Forngård för att lyssna på musik och umgås, det är gänget bakom Gällersta Visfestival som ligger bakom Musikcaféet som anordnas en gång i månaden. I år går festivalen av stapeln den 11/8.

Först ut på scenen var Marcus Lundin som spelar en blandning av punk och pop med politiska texter och singer/songwriter känsla. Han bjuder på ett ordentligt drag och det är det ösigaste uppträdandet för kvällen.

Nästa akt på scenen är trombonkvarteten T vilka bjuder på en stor brädd och spelar allt från Simon & Garfunkel till tysk marschmusik. Det är intressant att höra vilken stor brädd ett instrument som trombon har även om man inte hör det så ofta.

Sist ut är Hello Ocean, de spelar en finstämd pop med influenser från singer/songwriter genren, bandet som funnits i drygt ett år har också nyligen släppt sin första singel ”Jag finns kvar” som finns på Spotify. Självklart var nya singeln en del av framträdandet men även om duon är relativt ny så har de gott om egenskrivet material så jag ser fram mot ett framtida album.

En rolig grej med kvällen är att arrangören Martin Andersson med kollega både inledde och avslutade evenemanget med en specialskriven visa, detta var ett uppskattat inslag av publiken.

Detta var helt enkelt en trevlig kväll, så jag tycker att ni skall passa på att besöka Gällersta Forngård nästa gång det är dags för Musikcafé vilket är den 22/3.

Bilder från kvällen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Gällersta
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login