Stort sug efter greklandsresor hos Ving

Av den 17 april, 2017
Grekland lockar många semesterfirare i sommar visar Vings bokningsstatistik.
Foto: Pontus Wallin, Parga

Sommaren står snart för dörren och just nu är det många svenskar som solsäkrar en vecka eller två till ett varmt resmål. Många kommer att resa till Grekland där antalet bokningarna till Kreta och Rhodos har ökat med 20 procent, jämfört med samma tid i fjol. Till små grekiska öar är suget ännu större och ökningen hela 34 procent.

– Grekland har något för alla, från klassiska charterdestinationer som Kreta och Rhodos till små mysiga öar med klart badvatten, vackra stränder kulturella sevärdheter och god mat. Nu i sommar erbjuder vi hela 70 resmål i Greklandsprogrammet, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

På Kreta och Rhodos lockar Vings egna familjekoncept Sunwing Family Resorts samt Ocean Bech Club (Kreta), hotell som är skräddarsydda för familjer med gott om aktiviteter, god mat, underhållning, träningsfaciliteter och inredning med skandinavisk touch. Dessutom finns vuxenkonceptet Sunprime Hotels samt bohemchica Casa Cook Rhodes, för vuxna som reser utan barn.

Den perfekta drömstranden finns på en liten grekisk ö
Nära 6 av 10 svenskar drömmer om vita korallstränder med vajande palmer och turkosblått vatten, men den perfekta drömstranden ligger närmare än vad man tror. Det är på små grekiska öar som svenskarna upplever att drömstranden finns, det visar Vings resepanel där 15 032 personer svarat på frågor om semesterresor.

Topp 5 – var finns drömstranden? (3 svar möjliga)
1. En liten grekisk ö 20 procent
2. Aruba, Mallorca, Thailand 17 procent
3. Gran Canaria, Maldiverna 16 procent
4. Cypern 9 procent
5. Kreta 8 procent

Topp-5 bäst bokade resmål bland de små grekiska resmål (procentuellt sett)
1. Kos
2. Skiathos
3. Korfu
4. Tassos
5. Parga (ligger på fastlandet)

På de mindre resmålen lockar det grekiskt genuina med små tavernor, mysiga stränder och familjehotell. I sommar lanserar Ving sitt andra Casa Cook-hotell, nu på Kos och som lockar en publik som vill haläcker design, spännande arkitektur med inbjudande poolområden, ett kök med lokal touch, trendig shopping och avslappnad atmosfär. Till Casa Cook Kos välkomnas även barnfamiljer.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login