Storsäljande Katherine Webb till Sverige – med ny roman

Av den 14 januari, 2020

2017 blev hennes roman Italienska nätter nominerad till Bonniers boklubbars pris Årets Bok. Nu är Katherine Webb bokaktuell med ”Spåren efter dig”, som utspelar sig i England under andra världskriget. Boken ges ut nu i januari och i augusti gästar författaren Sverige för att möta media och läsare, bland annat under Feelgoodfestivalen i Mariefred. 

Katherine Webb har skrivit ännu en roman som fångar läsaren från första stund, och som vanligt bjuder Webb på både känslomässigt djup och historiska kunskaper, säger Christina Haugen, marknadschef på Historiska Media.

”Spåren efter dig” utspelar sig år 1942. Mitt i kaoset under en bombningsnatt i Bath försvinner den sex år gamla Davy Noyle. Barnflickan Frances grips av panik när hon får besked om att räddningsmanskapet gjort en hemsk upptäckt i rasmassorna. Men det är inte Davy de har funnit, utan kroppen efter en flicka som försvann spårlöst för mer än tjugo år sedan. Flickan var Frances bästa vän.

Då Frances söker efter Davy kastar denna nya upptäckt henne tillbaka till barndomens minnen och tvingar henne att återvända till ett brott som har kastat djupa skuggor över hela hennes liv. Den här gången lovar hon att avslöja sanningen. Hur mörk den än kan vara.

– ”Spåren efter dig” är ett skönlitterärt verk och jag har därmed inte tänkt att ge en fullständig redogörelse för blitzen i Bath, berättar Katherine Webb och fortsätter: – Däremot har jag försökt återge händelserna så historiskt korrekt som möjligt. På några ställen har jag använt mig av namn på verkliga människor och händelser.

Titel: Spåren efter dig
Författare: Katherine Webb
Översättare: Annika Sundberg
Format: Inbunden, 432 sidor
Första recensionsdag: 1 februari

——————————–

Katherine Webb är född 1977 och växte upp i det lantliga Hampshire i England.

Idag är hon bosatt i Berkshire och arbetar sedan många år som författare på heltid.

Webbs stämningsfulla romaner utspelar sig ofta växelvis i historiska miljöer och nutid.

——————————–

Katherine Webbs ”Spåren efter dig” hittar man hos välsorterade återförsäljare fysiskt som digitalt.

Läsa | Storsäljande Katherine Webb till Sverige – med ny roman
Örebroguiden

Källa Historiska Media

You must be logged in to post a comment Login