Stor ökning av svenskar till Dubai och emiraten

Av den 24 november, 2019

Nästan hälften av de svenska utlandsresenärerna* vill resa till Dubai och emiraten visar en undersökning som Apollo gjort i samarbete med Sifo. Det är framförallt sevärdheter som rekordhöga och lyxiga byggnader, möjligheterna att uppleva ökenlandskapet och de fina stränderna som lockar de svenska resenärerna.

Dubai är det mest kända emiratet i Förenade Arabemiraten och även det emirat som tagit emot flest turister de senaste åren. Researrangören Apollo ser dock att detta håller på att förändras, de svenska resenärerna börjar vidga sina vyer och får upp ögonen för andra emirat som Ras Al Khaimah, Abu Dhabi, Ajman och Sharjah.

Dubai och emiraten erbjuder unika upplevelser med högklassiga prisvärda hotell med en mycket hög kundnöjdhet som inte går att hitta någon annanstans. Extra roligt är att se att svenskarna blir allt mer äventyrliga i sitt resande och börjar se sig om bland de olika emiraten för att upptäcka dess olikheter. Samtliga emirat klättrar på topplistorna och vädret gör att de fungerar bra som både vinter- och sommardestinationer, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Utöver mäktiga sevärdheter, ett spännande ökenlandskap och fina stränder så visar Sifo-undersökningen att svenskarna lockas till Dubai och emiraten på grund av den mixade kulturen och olika nationaliteter samt den relativt korta flygresan på cirka sex timmar. Framförallt är det kvinnor under 30 år som lockas av Dubai och emiraten som resmål och då särskilt för den internationella matkulturen och mixen av kulturer och nationaliteter. För kvinnor i åldern 30-44 sticker möjligheten till ändlös shopping ut som ett skäl att besöka Dubai och emiraten.

De tre mest populära emiraten:

1. Dubai är emiratet och staden som gått från en anonym liten fiskeby till en världsmetropol med folk från världens alla hörn. Här bor drygt 3 miljoner invånare.

Detta får man inte missa på sin resa till Dubai:

  • La Mer, det färgglada restaurangområdet med tillhörande vattenpark och strand.
  • Lilla Venedig, eller Madinat Jumeirah, som det heter. Passa på att besöka inomhusmarkaden eller ta en båttur på kanalen i en liten båt som kallas för abra.
  • Surf House Dubai vid Jumeirah Beach, hyr en surfbräda eller ta något gott att äta i Single Fin Café.

2. Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens största emirat och huvudstad. Abu Dhabi är beläget på en ö där fastlandet mynnar ut i Persiska viken, med kritvita sandstränder, härlig lyx men med ett lugnare tempo än Dubai.

Detta får man inte missa på sin resa till Abu Dhabi:

  • Det stora lyxhotellet Emirates Palace, här ska du dricka en cappuccino med 23 karat guld i (inte lika dyrt som det låter).
  • Förundras över de två 29 våningar höga skyskraporna vars utsida är täckt med paraplyliknande element som öppnas och stängs baserat på solens riktning, ett inbyggt skuggsystem!
  • Den kritvita Schejk Zayed-moskén som vackert tornar upp sig mot den blåa himlen.

3. Ras Al Khaimah är ett barnvänligt och naturskönt emirat. Här kombineras vackra sandstränder med mäktiga bergspartier som reser sig ur öknen. Hit reser man för att koppla av i solen eller botanisera i det stora utbudet av klättring, cykling, vandring, golfbanor och vattensporter.

Detta får man inte missa på sin resa till Ras Al Khaimah:

  • ”Spökstaden” Jazirat Al Hamra, en gammal fiskeby där de fiskades pärlor som nu fungerar som ett utomhusmuseum över emiratets historia.
  • Äventyraren ska besöka Via Ferrata Jebel Jais, där du kan testa på ziplining, klättring och canyoning.
  • Hoppa på en traditionell dhow-båt och segla längs med kusten i den nordliga delen av emiratet eller till grannlandet Oman.
  • Om Sifo-undersökningen:

Resa | Stor ökning av svenskar till Dubai och emiraten
Örebroguiden

Källa Apollo
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige. (* Svenskar som rest på en privat utlandssemester under de senaste 12 månaderna.)

You must be logged in to post a comment Login