Stor efterfrågan på Martin Stenmarcks teaterdebut

Av den 12 september, 2017
Syskonkärlek - räkna med bråk.

Martin Stenmarck har flera år som artist bakom sig och många av hans texter är skrivna utifrån egna erfarenheter, och är man uppväxt med elva syskon och en mamma lika oberäknelig som en virvelvind finns det mycket att berätta.

Tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist, som även står för regi, har Martin skrivit manus till sin första föreställning ”Syskonkärlek – räkna med bråk”.

För första gången öppnar Martin upp och berättar om sin speciella barndom. Det blir en föreställning där musik varvas med anekdoter och gestaltningar fyllda med känslor som smärta, längtan och glädje kring sin stora familj. Med en mamma som var en riktig hjältinna men också slav under sina impulser berättar Martin öppenhjärtigt om hur det är att växa upp som ”Familjen Annorlunda” med ständigt nya adresser, ständigt nya pappor och ständigt nya syskonbarn. Det här är berättelsen om hur det är att åka släde efter en skenande häst…

– Om hon hade levt idag hade hon kanske fått någon form av diagnos. Hon tänkte inte alltid på vilka konsekvenser hennes handlande fick för oss barn. Vi var som ett pärlband som fladdrade runt bakom henne och var tvungna att hänga med i hennes tvärvändningar. Men mitt i allt kaos fanns det hela tiden en värme. När strålkastaren väl riktades mot en hade mamma ett enormt fokus. Då var man medelpunkten i hennes värld. Så tror jag att alla syskonen kände.

Föreställningen ”Syskonkärlek – räkna med bråk” har premiär på Maximteatern i Stockholm den 5 oktober och kommer till Konserthuset, Örebro fredag 10 november.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login