Stoneleigh lanserar senaste årgångarna av single vineyard vinerna från Rapaura

Av den 12 juni, 2017

Stoneleigh lanserar senaste årgångarna av single vineyard vinerna från Rapaura, elegant kvalitet från Nya Zeeland.

Stoneleighs single vineyard-viner i Rapauraserien är döpta efter området som är en subregion i Marlborough. De fångar de bästa elementen av Stoneleighs viner och adderar ytterligare dimensioner, vilket resulterar i de eleganta premiumviner som så ofta är förknippat med detta område på Nya Zeeland.

De unika områden där Stoneleighs vingårdar är belägna ger vinet sin speciella karaktär och kvalitet. Stoneleigh-gårdarna ligger i norra delen av Wairau Valley nära Marlboroughs viktigaste flod, Wairau. Det är från den forntida flodbädden och de stenar som täcker vingården som Stoneleigh hämtat sitt namn. Stenarna lagrar och reflekterar solens värme till vinstockarna, vilket förbättrar mognadsprocessen och gör att rötterna söker sig djupt ned för att plocka upp frukt och näring. 

– Vi på Pernod Ricard väntar alltid med spänning efter årets viner från Stoneleigh Rapaura. Med högre komplexitet och än mer intensiva frukttoner är dessa viner utmärkta att dricka i sitt unga tillstånd men kan även lagras ett par år för ytterligare mognad, säger Karolina Järnblad, brand manager på Pernod Ricard Sverige.

Det vita vinet har toner av persika och tropiska frukter. En rik och intensiv mitt som avslutas med en fräsch och något syrlig krispighet. Det röda vinet har djup plommonfärg och doftar av körsbär och bjuder tidigt på smak av körsbär och vanilj. Mitten är varm med toner av hallon och svarta vinbär och paletten avslutas med lena tanniner och silkeslen textur.

Stoneleigh Rapaura Pinot Noir
Sys-nummer: 90632 Pris 169kr för 75cl Alkoholhalt: 14,5% Årgång: 2015

Vinet hittar man på Systembolaget på Kungsgatan, Örebro.

Stoneleigh Rapaura Sauvignon Blanc
Sys-nummer: 90612 Pris 149kr för 75cl Alkoholhalt: 12,5% Årgång: 2016

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login