Stoneleigh lanserar premiumvinet Icon Chardonnay 2019

Av den 26 oktober, 2020

Den 27 oktober lanseras Stoneleigh Icon Chardonnay 2019 i exklusiv upplaga på 240 flaskor i Systembolagets tillfälliga sortiment.

De unika områden där Stoneleighs vingårdar är belägna ger vinet sin speciella karaktär och kvalitet. Stoneleigh-gårdarna ligger i norra delen av Wairau Valley nära Marlboroughs viktigaste flod, Wairau. Det är från den forntida flodbädden och de stenar som täcker vingården som Stoneleigh hämtat sitt namn. Stenarna lagrar och reflekterar solens värme till vinstockarna, vilket förbättrar mognadsprocessen och gör att rötterna söker sig djupt ned för att plocka upp frukt och näring.

Stoneleigh Icon Chardonnay 2019 har lockande aromatiska komponenter av mogna nektariner och vit persika insvept i citrus och flintrök, med mineralrika inslag. Vinet har en elegant och förfinad känsla med spännande syrlighet samt smaker som dröjer kvar.

– Vi är väldigt glada över att exklusivt få lansera Stoneleigh Icon Chardonnay 2019 i Sverige. Med hög komplexitet och intensiva frukttoner är detta vin utmärkt att avnjutas som det är, men kan även lagras upp till fem år för ytterligare mognad, säger Anna Westermark, Senior Brand Manager på Pernod Ricard Sweden.

Stoneleigh Icon Chardonnay 2019 lanseras på Systembolagets tillfälliga sortiment 27 oktober 2020 i en exklusiv upplaga på 240 flaskor.

Stoneleigh Icon Chardonnay 2019

Art. nr.: 92506
Pris: 399 kr för 75cl
Alkoholhalt: 13,3%
Årgång: 2019

Dryck | Stoneleigh lanserar premiumvinet Icon Chardonnay 2019
Örebroguiden

Källa Pernod Ricard Sweden

You must be logged in to post a comment Login