Stockholmarna är illa ute, Örebro leder stor räddningskampanj

Av den 12 november, 2018

Känner du en stockholmare som behöver räddas? Du kan vara lugn, nu gör Örebrokompaniet, Handelskammaren Mälardalen och flertalet örebrobaserade IT-företag en kampanj för att rädda stockholmare.

Stockholmarna lägger tre gånger så lång tid som örebroarna på att ta sig till och från jobbet, deras bostäder kostar dubbelt så mycket som i Örebro och på ingen annan plats i landet bor unga vuxna hemma i lika stor uträckning som i Stockholm.

– Det är helt galet att stockholmare i genomsnitt spenderar mer än 270 timmar om året på att pendla till och från jobbet. Just nu fokuserar vi på att rädda stockholmare som jobbar med IT. Vi vet att de har det tufft där borta och vi behöver fler IT-talanger i Örebro, säger Louise Anestad, varumärkesansvarig på Örebrokompaniet.

Kampanjen riktar sig mot örebroare som till exempel saknar en dotter, bror eller kompis som bor i Stockholm, Örebroarna uppmanas att tipsa stockholmare som de längtar efter om lediga jobb, nytt boende och ett bättre liv i Örebro.

Nu finns många lediga tjänster i IT-branschen och Örebro behöver hjälp med att tillsätta dem, Stockholmarna är det självklara valet. Både eftersom en stor del av landets IT-talanger är verksamma i Stockholm och för att många unga örebroare flyttar till Stockholm och har kvar sin familj i Örebro. När de blir äldre eller får barn kan det vara läge att flytta tillbaka.

– Vi vill göra dem uppmärksamma på att det går att få ett bättre liv i Örebro. Ett liv med mindre stress, kortare väg till jobbet, större boende och mer tid över till familj, fritid och annat som gör livet bättre, säger Louise Anestad.

Rädda en stockholmare startar idag den 12 november, läs mer om kampanjen på www.räddaenstockholmare.se och www.bytliv.nu.

Nöje | Rädda en Stockholmare
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login