Stilsäkert på avecvagnen och i glaset med Ferrand Dry Curaçao

Av den 16 april, 2017
Stilsäkert på avecvagnen och i glaset med Ferrand Dry Curaçao

Varmare dagar närmar sig och jakten på svalkande och smakrika drinkar har börjat. Ett tips som är lika smakfullt i glaset som stilfullt på avecvagnen är Pierre Ferrand Dry Curaçao som återfinns i beställningssortimentet. Tydlig smak av bitter-söt apelsin, marsipan och mandlar. Serveras som avec eller till jordgubbar och glass. 

Pierre Ferrand Dry Curaçao har länge figurerat i några av världens främsta bartenders cocktails. Detta tack vare dess kvalité och den rena smaken av delikat bitter-söt apelsin och toner av hasselnöt, sötmandel och marsipan allt gjort på ett hantverksmässigt sätt. Ferrand Curaçao är en dold skatt i systembolagets beställningssortiment där bara några få vetat om dess existens. Nu, lagom till våren och sommarens jakt på svala drycker lanseras Pierre Ferrand Dry Curaçao som ett alternativ att serveras i glaset, drinken eller till glassen.

Idén att skapa Pierre Ferrand Dry Curaçao kom till när cocktailhistorikern David Wondrich utmanade Alexandre Gabriel, Master Blender på Maison Ferrand, att göra en äkta fransk Curaçao som den gjordes på 1800-talet. Gabriel började prova flera olika varianter av Curacao och Triple Sec från 1800-talets början och hittade mer än 50 olika originalrecept. Där kommer inspirationen ifrån och resultatet blev Pierre Ferrand Dry Curaçao, en traditionell fransk ”triple sec” med tre separata destillat av kryddor och ”sec” eller bittern och cest av apelsin som långsamt destilleras i Copper Pot Stills. Allt blandas med brandy och Pierre Ferrands Cognac innan dess slutlagring på franska ekfat.

Fakta: Pierre Ferrand Dry Curaçao
| Ursprung: Frankrike
| Producent: Maison Ferrand
| Alkoholhalt: 40%
| Art.nr: 86659
| Pris: 383 kr flaska 70 cl
| Distribution: Systembolagets beställningssortiment

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login