Stiftelsen släpper sitt fjärde album ”Allting låter som Slipknot”

Av den 23 januari, 2017

Äntligen kommer Stiftelsens efterlängtade fjärde album ”Allting låter som Slipknot”, med ett omslag, som vi förutspår kommer koras till årets bästa, av legenden Jan Stenmark!

Men det är ju trots allt musiken som är det viktigaste och vi har redan fått njuta av två fantastiska singlar; den sorgset självutlämnande singeln ”Darling” som släpptes i höstas och ”UB2” som kom tidigare i i år.

Medlemmarna i Stiftelsen umgås privat, men hade egentligen inte planerat att göra ett nytt album så snart. Att pausen inte blev längre beror på att Stiftelsen drabbades av vad Robban Pettersson beskriver som en lavinartad inspiration.

– Vi experimenterar konstant med genrer och uttryck, berättar Robban. Ännu hårdare, ännu mjukare, vi planerar aldrig. Vi försöker att inte överanalysera det vi gör medan vi gör det. Mot slutet, när vi ser vad vi har, finns alltid möjligheten att balansera upp det så att det blir en bra helhet.

De har inga regler och tillskriver sig inte till någon genre:

Jag har nog aldrig hör någon säga ”det här låter inte tillräckligt mycket Stiftelsen”. Vi bara hakar på varandra Det smattrar från trummorna om jag kommer med ett hårdare riff. Robban kommer till ett smörgsbord av musikaliska bitar, sedan lägger vi pusslet tillsammans, säger bandets gitarrist Micke Eriksson.

Slutligen sammanfattar Robban skälet till gruppens ständiga kreativitet, det är kul att skapa!

…och det är trist att ha tråkigt! tillägger han leende.

Det grundläggande konceptet ärliga svenska texter och att inte krångla till det i onödan, jordnära rockmusik, punkig energi, att lita på låtarnas inneboende styrka, är fortfarande detsamma som vid debuten med ”Ljungaverk”.

Skillnaden är att de i dag är ett av landets största band.

Deras lyssnarskara är enorm, singeln ”Vart jag än går” är i dag tio gånger platina och har streamats över 50 miljoner gånger. Totalt har Stiftelsen streamats 170 miljoner gånger, vilket bara i streams motsvarar trippel platina i albumförsäljning.

Resultatet av bandets kreativitet, experimentlusta och inte minst musikalitet får vi uppleva på ”Allting låter som Slipknot”!

Här kan du lyssna på albumet >>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login